fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

1 millió dollár értékű McLaren karóra

0

Habár számos előnye van annak, ha valaki könnysúlyú autók gyártásába kezd, azonban viszonylag elég drága móka. Az F1 kocsik kétség kívül a legkönnyebb, gyorsabb és fejlettebb technológiával felszerelt mérnöki remekművek. Joggal felmerülhet bennünk a kérdés, mi történik akkor, ha ez a technológia találkozik az órák világával?

RM 50-03 McLaren F1

Nos, ennek eredményeképpen született meg az RM 50-03 McLaren F1, ami valóban a legkönnyebb forgó szerkezetű tourbillon-mechanikával felszerelt óra a világon.

RM 50-03 McLaren F1
A szíjjal együtt a súlya csupán 38 gramm, amit olyan fejlett anyagok felhasználásának köszönhet, mint a karbonszál vagy a titánium. Maga az óratok pedig igazán spécinek számít, hiszen grafént injektáltak be 600 rétegnyi karbonszálba.

RM 50-03 McLaren F1
A pehelysúlyú óra már említett forgó szerkezetű tourbillon-mechanikája percenként forgatja meg a szerkezetet, a 70 órányi teljesítmény tartalékot színes kijelzőkön követhetjük nyomon. A cég elmondása szerint a karóra 5000 grammos terhelést is kibírt egy belső tesztelés folyamán, ami igazán jól tükrözi, milyen strapabíró egy darab is ez.

Habár hihetetlenül könnyű, de nem mondhatnánk kicsinek, mérete 44×49 mm. A szíj esetében természetesen ne várjunk semmi megszokottat, az óra tervezője, Richard Mille a BIWI S.A.-val együttműködve egy olyan kaucsuk szíjat fejlesztett ki, amibe szintén grafént injektáltak a jobb rugalmasság és a hosszabb élettartam érdekében.

RM 50-03 McLaren F1 from RICHARD MILLE on Vimeo.

És hogy mindez mennyibe is kerül? Nos, mivel csak 75 darab készül az RM 50-03-ból, ezért az árcédulán bizony 980.000 dollár szerepel. Mielőtt könnyelműen megmosolyognánk ezt az összeget, nem szabad elfelejtenünk, hogy jár mellé egy 1:5 méretarányú McLaren-Honda Formula 1 makett is. Habár ez volt az első munka a McLaren és Richard Mille között, biztosan várható még kettejüktől a jövőben valami igazán izgalmas, hiszen nemrégiben írták alá a tíz évre szóló megállapodásukat.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «