Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

“10 km Hyperloop jön Abu Dhabiba”

0

Csak nemrég mutatták be az első teszt pályájukat Franciaországban, a Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT) bejelentette, hogy egy kereskedelmi Hyperloop rendszert tervez az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban. Ha minden a tervek szerint megy, az emberi zsenialitást ünneplő fesztiválra, a 2020-as Dubai Expora el is fog készülni.

Hyperloop TT

Nem meglepő, hogy a futurisztikus technológiák iránti vonzalmáról ismert Egyesül Arab Emírségek kerül a Hyperloop fejlesztőinek fókuszpontjába. Egy pár éve a rivális Virgin Hyperloop One belengette egy jövőbeli összeköttetés létesítését Abu Dhabi és Dubai között, amely a világon az első Hyperloop vonal lett volna.
A Virgin Hyperloop One emellett hatástanulmányokat is végez, hogy miként lenne képes az ultragyors közlekedési rendszer rakományt szállítani az ország belsejébe a kikötőkből, miközben arra is törekszik, hogy egy teljes hálózatot építsen ki a közel-keleti városok összekötésére. Ennek része lenne egy 12 perces út Abu Dhabi és Dubaj között; jelenleg ezt a 139 km-es utat másfél óra megtenni autóval.

Hyperloop TT
Miután aláírták a megállapodást a helyi kivitelezővel, az Aldar Properties-szel, hogy elkezdődjenek a munkálatok, a Hyperloop TT tervei szerint egy 10 km-es csővel fog kezdeni Abu Dhabiban, közel az Alghadeer ingatlanfejlesztési projekthez, amely az Abu Dhabi és Dubai emírségeket elválasztó határ mellett található. Emellett közel lesz a 2020-as Expo helyszínéhez és az Al Maktum nemzetközi repülőtérhez.

Hyperloop TT
A cég reméli, hogy ezt a távot meghosszabbíthatják majd egészen Dubaig, majd később az 1000 kilométerre fekvő Rijadba, Szaúd Arábiába. Nem beszélnek időkeretről, hogy mikor készülhetne el ez az vonal, de a várakozások szerint az első szakasz az Expora már működőképes fázisban lesz.

„Egy olyan előremutató gondolkodású ország, mint az Egyesül Arab Emírségek, kiváló helye arra, hogy megépítsük a világ leginnovatívabb, leghatékonyabb és leggyorsabb közlekedési rendszerét” – mondja Dirk Ahlborn, a HyperloopTT ügyvezetője. „Ezzel a történelmi megállapodással nagy lépést tettünk előre a világ első kereskedelmi rendszere felé.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «