10 millió dollárért eladó egy privát autómúzeum Malibun

0

Mi történik, ha van egy több millió dollárt érő autókollekciód, amelyik túl nagy egy normál garázshoz? Megépíted a saját, ultraprivát létesítményedet, amelyben páratartalom szabályozó rendszer és magas színvonalú akusztika van, így képes befogadni a világ legjobb autóinak flottáját.

Malibu Auto Museum

A malibui Point Dume csak egy rövid autóútra van a Latigo Canyon-tól és a Mulholland Drive-tól (ahol gyakran fordulnak meg szuperautók a szeles hegyi utakon). Itt található a Malibu Auto Museum, amit Steve Goldman pilóta és mérnök épített feleségével Azita-val. A 650 négyzetméter nagyságú létesítmény jelenleg a pár 14 luxusautójának ad otthont.

Malibu Auto Museum
A garázsba belépve egy múzeumszerű arénába jutunk, melynek öt és fél méter magas teteje, csúszásgátló ajtói és garázsajtói vannak, amelyek a közeli útra nyílnak. A garázs közepén elhelyezkedő masszív tetőablak emeli ki az autógyűjteményt. Köszönhetően a mérnöki karrierjüknek, Steve és Azita maga is részt vett a művészi szintű garázs kivitelezésében, amely sokkal több lehet, mint egy autók számára készült színpad.

 

Múzeumi kurátorokkal történő konzultációt követően a pár megfelelő tudást szerzett, hogy olyan környezetet alakítsanak ki, amelyben a levegő minősége semmilyen fenyegetést sem jelent az autók számára.

Malibu Auto Museum

Az épület rendszere óránként többször is cirkuláltatja és tisztítja a levegőt, hogy kontrollálják a páratartalmat, hőmérsékletet, a por mennyiségét és a baktériumokat, amit egy belső számítógép figyel és szabályoz folyamatosan.

Malibu Auto Museum

Az intézményben emellett átlátszó zajszűrő alumínium panelek vannak a falakon és a plafonon az optimális hangelnyelés érdekében. Habár eredetileg úgy tervezték a teret, hogy antik autókat tároljanak benne, az új tulajdonosok könnyedén használhatják szórakozásra is, ahol akár több száz vendég és az élő zenekar is elfér, vagy tágas irodahelyiségként is funkcionálhat.

Malibu Auto Museum
A garázsban van egy kényelmes, 75 négyzetméteres lakóegység, melyhez külön bejárat tartozik, illetve padlótól a plafonig érő ablakok, egy hálószoba, fürdőszoba és egy rozsdamentes acél konyhája van, utóbbiban pedig egy étkezőasztal is helyet kapott, ahonnan egyenes kilátás nyílik a garázsra. Nagyfelbontású kamerák szereltek fel az egész birtokon.

Malibu Auto Museum
A Malibu Auto Museum jelenleg 10 millió dollárért eladó. Mivel Steve sebességet vált, és kizárólag a Pirelli pályán akar versenyezni a jövőben, ezért akár arra is nyitott, hogy eladjon néhány autót a következő tulajdonosnak, köztük egy Porsche Carrera Gt-t és egy Ferrari LaFerrarit.

Malibu Auto Museum

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «