Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

150 ezer dollárba kerül a világ legdrágább hálaadásnapi vacsorája

0

Arannyal borított pulyka, kaviáros sütőtök és a legdrágább töltelék kerül az asztalra. A hálaadás mindig az ételekről szólt Amerikában. A “hagyományos” persze változik területenként. Délen a pulykát ropogósra sütik, északnyugaton viszont nem szokatlan az osztrigás töltelék. Középnyugaton pedig ropogós hagymakarikákkal, gombakrém levessel és zöldbabbal tálalják.

150 ezer dollárba kerül a világ legdrágább hálaadásnapi vacsorája

Az USA legrégebben üzemelő steakhouse-a azonban most új tradíciót teremtett. A Manhattanben álló Old Homestead már a polgárháború óta kínálja a legfinomabb marhahúst, és most a hálaadás tiszteletére összedobták a legextravagánsabb, legdrágább vacsorát is. 2017-ben ez egy 76 ezer dollárt érő lakomát jelentett, aminek a fő attrakciója egy Louis XIII konyakkal nyakon öntött szósz volt, valamint kaviáros burgonya.
Az étterem idén ünnepli 150. évfordulóját, aminek tiszteletére most meg sem álltak 150 ezer dollárig. Az igazán gazdag New York-iak vesznek részt a vacsorán, akik nem akarnak otthon enni hálaadáskor, és elég rendesek ahhoz, hogy szabadnapot adjanak privát séfjüknek.
A szokásos vendégcsalogatókat alkalmazták, amikkel feltornázták a vacsora árát: aranylevelek a pulykán, kaviár a sütőtökben, 2500 dolláros szarvasgomba a töltelékben. Persze a kreativitásért is a pénztárcánkba kell nyúlni. Osztriga Mignonette Opus One vörösborral, olívaolajos fürdő a pulykának, valamint egy 75 dolláros kovászolt kenyér egyenesen Angliából, amit a töltelékben használtak fel.

150 ezer dollárba kerül a világ legdrágább hálaadásnapi vacsorája
A tizenkét ember számára elegendő lakomához a világ összes tájáról a legfinomabb hozzávalókat szedték össze, de itt még nem ér véget a lista, amivel az este kecsegtet minket. Az ételen kívül jegyeket is kapnak a vendégek egy Billy Joel koncertre, bérletet egy Fred Astaire táncstúdióba, egy lovaskocsis andalgást a Central Parkba, belépőket a Macy’s hálaadásnapi parádéjára, valamint beülhetnek a Dancingwith the Stars forgatására is. Oh, és mielőtt elfelejtjük: egy 2018-as Maserati Levante kulcsát is megtalálják a töltelékben. Ezen a ponton már elgondolkozol rajta, hogy meg lehetne-e még fejelni valamivel ezt az abszurd vacsorát.
Idén ugyan mi nem fizetünk be rá, de ha elmennénk, biztosan kihagynánk a Billy Joel jegyeket, hogy az ár csak 149,950 dollár legyen.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «