Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

150 nap alatt a föld körül

0

Hétfőn, hajnali 1:30-kor megkezdte Abu Dzabiból világ körüli, történelmi repülőútját az ABB és a Solar Impulse.

Az ABB három mérnöke szaktudásával és a tapasztalataival segíti a Solar Impulse csapatát. A cég mérnökei segítettek a napelemek energiatermelésének fokozásában és a gép akkumulátorrendszerének töltését biztosító elektronika fejlesztésében.

Solar Impulse

A 35 000 kilométeres úton a két pilóta, Bertrand Piccard és Andre Boschberg egymást váltják majd a pilótafülkében, mialatt az Abu Dzabiból induló gép keletnek fordulva megkezdi világkörüli útját. Mielőtt az Atlanti-óceánt átrepülve 2015 közepén ismét visszatér Abu Dzabiba, a gép leszáll majd az ománi Muscatban, az indiai Ahmedabadban, a mianmarbeli (korábban Burma) Mandalayban, a kínai Csungkingban és Nankingban, valamint az egyesült államokbeli Hawaiin,Phoenixben és New Yorkban is.

Solar Impulse

A repülőút legnagyobb kihívást jelentő szakasza az az egybefüggő repülés lesz, amely során a két pilóta öt nap és éjszaka folyamatosan repül majd többnyire a Csendes-óceán felett, hogy Kínából felszállva elérjék Hawaiit.

Solar Impulse

A 17 248 napelemmel hajtott gép nappal 10 000 méter magasságba fog emelkedni, hogy teljesen feltöltse az akkumulátorait, amelyek az éjszakai repüléshez biztosítják majd a szükséges energiát.
Az ABB Solar Impulse iránti lelkesedése nem csupán abból fakad, hogy mindkét félnek egyformán szívügye az innováció és a technológiai fejlődés, hanem a cég hitvallása “Teljesítmény és termelékenység egy még jobb világért” is inspirálja azt. A Solar Impulse jövőképe összhangban áll az ABB azon törekvéseivel, hogy elősegítse az üzemi hatékonyság javítását, csökkentse az erőforrások felhasználását, támogassa a fenntartható szállítmányozást, és növelje a tiszta és megújuló energiák elterjedését.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «