fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A 18. századi filozófus steampunk karórája

0

Ha a kevesebb több, a szinte semmi, mondhatnánk optimális. Legalábbis látszólag ez az alapötlet a Manufacture Royale Androgyne Royale skeleton, azaz csontváz kivitelű karórája mögött, mely betekintést enged az óra mechanikai kivitelezésébe. A svájci cég, melyet egyébként Voltaire alapított 1770-ben, majd 2010-ben élesztették újra, ezzel a mesterművel folytatta Androgyne kollekcióját.

Androgyne Royale

Ez egy steampunk inspirálta design, mely megmutatja, milyen modern órát hordott volna egy 18. századi filozófus. Az Androgyne Royale egy igazán szemet gyönyörködtető darab. Hangsúlyos kapcsainak köszönhetően bármilyen csuklómérethez megfelelő, és agresszív megjelenést kölcsönöz neki, ami szokatlan egy haute horlogerie (a nagyon drága, minőségi karórákat nevezik így) tervezésnél. A kerek, 167 alkatrészből álló MR06 mechanikus óraszerkezet egy négyzet alakú keretben kapott helyet.

Androgyne Royale

A számlapot teljes mértékben elhagyták, hogy a csontváz hatás érvényesülni tudjon. A lágyan ívelt hidak felfedik a kerekeket, horgonyt és billenőt is.
Az Androgyne Royale 108 óra járástartalékkal rendelkezik, és 21.600 vibrációra képes óránként.
A mutatószerkezet és hidak mind kézzel díszítettek, fekete csiszolt ruténiumból készültek, Royal Blue vagy Royal Grey rézzel és kézzel csiszolt élekkel. Számlap helyett 12 csavar jelöli az órák helyét.

Androgyne Royale

A karóra 43 milliméteres tokja 52 apró alkatrészt rejt. Az Androgyne Royale Steel esetében a tok csiszolt rozsdamentes acélból készült és kék szíjjal érhető el, az Androgyne Royale Glacier pedig PVD bevonatos rozsdamentes acélból van, piros mutatókkal, Royale Grey mutatószerkezettel és szürke bőrszíjjal vásárolható meg.
Az Androgyne Royale ára 61 ezer dollár, azaz közel 17 millió forint.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «