Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

21 lábas America’s Cup vitorláshajó

0

A francia hajótervező, Philippe Briand nevéhez számos futurisztikus szuperjacht tervezése köthető. Legújabb alkotása azonban egy kis vitorláshajó, mely egy csupán 21 láb hosszú, Flyacht névre keresztelt versenygép.

Flyacht

A Flyacht készítése során Philippe Briand-ot az America Cup AC75-ös osztálya ihlette meg. Így a Flyacht lett az első szárnyakkal rendelkező egytestű hajó az America Cup történetében. Az elmúlt három évben ugyanis voltak már szárnyakkal felszerelt katamaránok, egytestűek azonban eddig nem.

Flyacht

A Flyacht úgy lett kialakítva, hogy akár két ember is könnyedén meg tudja vitorlázni. Az eredeti modell egy 75 lábas hajó volt, ezt kicsinyítette le méretarányosan a londoni székhelyű tervezőiroda vezetője. Philippe Briand teljesen újratervezte a hajómodellt, így jött létre ez a koncepció, mely ha egyszer megépül, valószínűleg az egyik legizgalmasabb vitorláshajó lesz.

Flyacht

A koncepció “hétvégi” hobbivitorlázók számára készült elsősorban. A tervezőcsapat célja az volt, hogy a versenyhajók technológiáját és fejlesztéseit építse be egy széles közönség számára elérhető árú vitorlásba. Briand fő motivációja az volt, hogy a fiatal generáció számára megmutassa, hogy mennyi élményt rejt magában a vitorlázás, mint sport.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «