Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

21. századi szanitécek

0

A drónok egyre szélesebb körben kezdenek elterjedni. A hobbicélú felhasználás mellett egyre több koncepció lát napvilágot az életmentés területén is. Az úgynevezett polgári változatokról már mi is közzétettünk egy-egy érdekes elképzelést, most egy olyan katonai verzió látott napvilágot, aminek szerves részét képezi a mini helikopter.

Ahogy a fegyverek úgy a kiszolgáló törzs eszközei is fejlődnek, sebesült szállítás egy új dimenzióját fémjelzi ez a katonai mentőautó tanulmány. A henger alakú középső szerkezete miatt kiválóan tud alkalmazkodni mindenféle terephez és viszonylag kényelmes környezetet biztosít a betegek számára.

Hadi mentőegység

Sőt a hátsó részét is úgy tervezték meg, hogy enyhítse a rázkódást. A korongalakú hordágyrendszer és az egymástól függetlenül forgó kerekek pedig még tovább tudják fokozni a stabilitást.

Hadi mentőegység

Mindezeken kívül – mint alternatív megoldás – napelemes rendszer tudja biztosítani a belső tér világítását. Orvosi felszerelés, légkondicionáló és a mentőhöz tartozó drón töltője szintén megtalálható a kocsiban.

A drón helikopter hőkamera rendszerrel és robotkarokkal van felszerelve. Legnagyobb előnye, hogy magasabban fekvő helyekre is gyorsan el tud jutni, hogy kiszúrja a sebesülteket (és az ellenséget). Ha kell, akár orvosi felszerelést is szállít a csatamezőre. Magát a járművet egyébként szénszálas kevlár anyaggal borították be.

Hadi mentőegység

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «