Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

21,1 milliárd tranzisztor

0

A Nvidia név már régóta jól ismert a gamerek körében, GPU-i nemcsak a felbontást segítették javítani, de lassacskán a videójátékok világát is fejlesztették. Az új Tita V modell a PC-k számára valaha készült legerősebb GPU, amivel a cég a tudósokat és kutatókat célozta meg.

Nvidia Titan V

Az ígéretek szerint a Titan V az egyszerű PC-ből mesterséges intelligenciával megáldott szuperszámítógépet csinál. A modell a Nvidia Volta GPU felépítésén alapszik, és kilencszer annyi nyers lóerő van benne, mint az elődjében. Összesen 21,1 milliárd tranzisztorral és a mély tanulásra kifejlesztett 110 terafloppal működő új Tensor Cores-szal a GPU-t arra tervezték, hogy a tudományos szimulációkhoz használt legbonyolultabb számítási műveleteket is véghez tudja vinni.


A Volta szerkezetet is arra építették, hogy képes legyen megbirkózni a különböző számítási műveletek és kalkulációs feladatok jelentette munkaterheléssel, köszönhetően a független, párhuzamos egész és lebegőpontos adatútvonalaknak. Emellett az L1 adatgyorsítótár és a megosztott memóriaegység kombinációja javítja a teljesítményt, miközben egyszerűsíti a programozást.
A megnövelt feldolgozási teljesítmény ellenére a Nvidia azt mondja a Titan V kétszer energiahatékonyabb, mint az előző generációs Pascal. Ez a GPU közepében található multiprocesszor jelentős átalakításnak köszönhető, ami azonos energiafelhasználás mellett nagyobb teljesítményt nyújt, mint elődje, a Titan Xp.
A Titan V-t a Nvidia alapító ügyvezetője, Jensen Huang jelentette be az éves NIPS konferencián Long Beach-en, Kaliforniában, és 2,999 dollárért vásárolható meg.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «