230 felhőkarcoló épülhet Londonban

0

Több mint 230 felhőkarcoló fog épülni Londonban a következő pár évben – derül ki egy közelmúltban publikált tanulmányból, amely szerint a brit főváros lakosságának növekedése és a londoni ingatlanok felé forduló beruházók állnak az égimeszelő épületek számának emelkedése mögött.


A New London Architecture (NLA) nevű agytröszt tanulmánya szerint jelenleg összesen 236 húszemeletes vagy annál magasabb torony előkészületei, illetve építési munkálatai folynak szerte Londonban. Ezek nyolcvan százalékában lakások lesznek, a többi irodaháznak, szállodának vagy vegyes, illetve egyéb célra épül. A felhőkarcolók majdnem feléhez már megvannak a szükséges engedélyek, és mintegy egyötödüket már el is kezdték építeni.
“London alapvetően alacsony növésű város, ezért igencsak meglepett bennünket a mostani változás iránya” – mondta Peter Murray, az NLA vezetője. Mint hozzátette, a nemzetközi befektetők egyrészt biztonságos helyet keresnek a pénzüknek, másrészt London lakáshiánnyal küzd és a helyi, illetve a nagy-londoni hatóságok égnek a vágytól, hogy beszedjék az építkezésekkel összefüggő adókat.
Egy másik perspektíva Az NLA tanulmánya szerint a londoniak összességében véve pozitívan viszonyulnak a brit fővárosban felbukkanó felhőkarcolókhoz. A megkérdezettek 40 százaléka vélte úgy, hogy jelenleg nincs túl sok magas épület Londonban és 46 százalékuk értett egyet abban, hogy a felhőkarcolók szebbé teszik a brit fővárost.
Az NLA az általa rendezett London’s Growing Up! című tárlathoz igazítva publikálta jelentését.

(MTI/Hszinhua) 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «