Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Kína újabb grandiózus múzeuma

0

Néhány évvel ezelőtt kiemelkedő munkát végzett a Shanghai Natural History Museum tervezésénél a Perkins + Will, most pedig bemutatta, milyen ambiciózus visszatérésre készül a világ ezen részére a Suzhou Science & Technology Museum formájában.

Suzhou Science & Technology Museum

A projektben a hurkolt forma jut főszerephez, emellett fenntartható megoldásokkal, így a zöld tetővel és esővíz használattal teszik még csavarosabbá az épület tervét.

Suzhou Science & Technology Museum
A Sanghaj északnyugati részében található új kulturális negyed központi darabja lesz a Suzhou Science & Technology Museum, mely szalag formát fog felvenni, és a BIG Villa Gug épületére fog hasonlítani, csak még nagyobb kivitelben. A tervezőiroda szerint egy selyemsálra kell emlékeztetnie, ami a terület népszerű exportcikke.

Suzhou Science & Technology Museum
Az 55,741 négyzetméteres épület egy szomszédos hegy lábából fog kiemelkedni, és egy tó, valamint mesterséges szigetcsoportok fölött fog elhelyezkedni. Olyan fémhomlokzata lesz, amely átlátszóvá tud válni, így szabályozhatják a napfény mennyiségét a fényérzékeny tárgyak igényeinek megfelelően. Emellett ezzel a megoldással a kiszűrődő fény miatt a múzeum egy világító lámpássá fog változni.

Suzhou Science & Technology Museum
A látogatók egy háromemeletes átriumon keresztül lépnek a süllyesztett kertbe. A tervek előrevetítenek egy hatalmas földgömböt az épület központjában, és lesz egy ipari kiállítótér, ami azt hivatott bemutatni, hogy a technológia miként javította az emberek életminőségét.

Suzhou Science & Technology Museum
A Perkins + Will bemutatott néhány tervet a Suzhou Science & Technology Museum zöldítésére. Ennek központi eleme, hogy természetes fényt biztosítsanak az épületben, a tetőre pedig fákat ültetnek, hogy felfogják a város légszennyezését, és egy vonzóbb látványt nyújtsanak.

Suzhou Science & Technology Museum
A nyilvános járdák kültéri oktatóhelyiségekként funkcionálnak majd: feliratok fognak a gyermekeknek és a felnőtteknek a víztisztításról és az esővíz-megmentéséről mesélni.

Suzhou Science & Technology Museum

Az áteresztő burkolatot és a tereprendezési megoldásokat az esővíz hatékonyabb kezelésére használják, míg a múzeumon egy hatalmas zöldtető lett kialakítva. Emellett egy sor víztisztító kert fogja javítani a tó vizének minőségét.

Suzhou Science & Technology Museum
Azt még nem lehet tudni, hogy a grandiózus múzeum terve zöld utat kapott-e.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «