Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Tradíciók modern köntösben

0

Harminc kilométerre a kínai Fuzhou városától délre, Tahoe Gingyun városkája helyi történelmi értékeiről ismert.

Zen kultúra egy kínai faluban

Természetes környezet veszi körül, ahol fák, patakok, hegyek és aprócska folyamok tökéletes helyet teremtenek egy egyedi üdülő számára, amely a Song dinasztia hagyományos zen kultúráját foglalja magába. A Shanghai Tianhua Architectural Design által megálmodott és életre hívott projekt újragondolja a tradíciókat, miközben ünnepélyes és nem konvencionális építészeti stílust képvisel.

Zen kultúra egy kínai faluban
A Shanghai Tianhua Architectural Design újra definiálta a Song dinasztia ikonikus tetőit. A homlokzatot fafém alumíniumlemez veszi körül, míg az egész épület acélszerkezet alkotja.

Zen kultúra egy kínai faluban

A Song dinasztiában alkalmazott épület eresz arányoknak megfelelően egy háromszögletű megtámasztást alkalmaztak ismétlődő elemként, amely a fő struktúra szerkezetet adja.

Zen kultúra egy kínai faluban

Annak érdekében, hogy egy hatalmas ívet hozzanak létre, a tető halszálas rácsozata köti össze a függőleges tartóelemeket. Az ereszek úgy lettek kialakítva, hogy ellenálljanak a helyi tájfunoknak, miközben magas átláthatóságot biztosítanak.

Zen kultúra egy kínai faluban
Az építészek célja az volt, hogy elrejtsék a nehézkes funkcionális komponenseket, különösen a vízelvezetési megoldásokat. Az egyszerűség volt a tervezés legfőbb célja, ezért egy olyan tetőcsatornát alakítottak ki, amelyben az esővízcsövek rejtve vannak az épület négyzetes oszlopaiban, és rajta keresztül el lehet vezetni a tetőn összegyűlt vizet a talajig. Gyenge esőzések esetén az eresz alatti területet nem is éri eső.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «