Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

80 éves a ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo

0

A ŠKODA történetének egyik legkülönlegesebb modellje 80 évvel ezelőtt a Párizsi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek.

ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo

1936. október 1-jén a 20. Párizsi Nemzetközi Autószalon látogatói voltak az elsők, akik megtekinthették a cseh autógyártó ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo modelljét. Az azt követő három évben limitált szériás modellek egész sorát dobta piacra a márka. Napjainkban ezek a sportos roadster, nyitható tetős és kupé változatok a Mladá Boleslav-i márka történetének legkeresettebb évjáratú modelljei közé tartoznak.

ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo

„A cseh márka kapcsolata a motorsporttal egészen 1901-ig nyúlik vissza, a POPULAR Monte Carlo típus különleges darabjainak története pedig szorosan összefonódik a ŠKODA 80 évvel ezelőtti motorsportos sikereivel.” – nyilatkozta Andrea Frydlová, a Mladá Boleslav-i ŠKODA Múzeum igazgatója. „A limitált szériás változat a kifejezetten az 1936-os Monte Carlo Rally-ra épített autóra épül, így az ügyfelek, akik mellette döntöttek, közvetlenül a ŠKODA versenyrészlegének tapasztalataiból profitálhattak.”

ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo

1936 januárjában a ŠKODA nem mindennapi motorsport sikert ért el: az addig szinte ismeretlen Zdeněk Pohl és Jaroslav Hausman alkotta csapat egy roadster kivitelű ŠKODA POPULAR kormánya mögött második helyen zárta a Monte Carlo Rally-t az 1500 köbcentinél kisebb lökettérfogatú autók kategóriájában.

ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo

ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo A vállalat a sikert kihasználva megragadta az alkalmat és egy jellegzetes formatervű, limitált szériás sportos modellt dobott piacra ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo néven. A modell pontosan 80 évvel ezelőtt mutatkozott be egy kiállítás keretében a nagyközönségnek, ez a premier pedig éppen a Párizsi Autószalonon történt.

A versenyautóhoz hasonlóan ez a limitált szériás modell is a RAPID modellsorozat 1,4 literes, 23 kW (31 lóerő) teljesítményű négyhengeres erőforrásával indult hódító útjára. A háromsebességes váltó a hátsó tengely felett kapott helyet, egy blokkot alkotva a differenciálművel (transaxle elrendezés). A modell legnagyobb sebessége 110 km/óra volt, sportos karakterét pedig hatékony hidraulikus fékrendszere tette teljessé. 1936-ban a ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo alapára 28 500 korona volt, míg a hagyományos, roadster kivitelű 1,0 literes, 16 kW (22 lóerő) teljesítményű erőforrással szerelt POPULAR indulóára 18 700 korona volt.

ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo

A ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo első két darabja 1936. júliusában készült el, az utolsó példány – egy sötétszürke metál fényezésű kupé – pedig 1939. január 13-án került kiszállításra.

ŠKODA POPULAR Sport Monte Carlo

A legyártott 70 autó közül 24 volt a könnyebb típusú, egyszerűbben felszerelt roadster kivitel. Ezen kívül további 17 olyan roadster készült, amely nagyobb kényelmet kínált utasainak, így például a fogantyúval nyitható oldalablak luxusát. A sort 23 kupé, 2 nyitható tetős változat, két egyedi karosszéria felépítmény, két felfüggesztés változat és erőforrások egész sora tette teljessé.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «