Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A 10 perc alatt összeszerelhető bicikli

0

Mindenki szívesen használja a kerékpárját rövid ingázásra, ha adottak hozzá a feltételek, például ha le tudunk vele valahol parkolni, mert sajnos nem parkolhatsz bárhol aggódva azért, hogy ellopják. A megoldás egy könnyű, gyorsan, akár 10 perc alatt szétszedhető bicikli lenne, ami beleférne egy közepes hátizsákba. Hogy nincs ilyen? Tévedsz, most már ez is van.

Kit bikeKorábban az összecsukható kerékpár jelentett valamiféle rossz kompromisszumot az ingázók problémájára. Ezek az összecsukható modellek azonban meglehetősen nagyok és nehezek. Az indiai tervező iroda, a Lucid Design azonban egy olyan kerékpárt készített, ami szétszedve elfér egy közepes nagyságú autóguminak megfelelő helyen. A vonaton, vagy buszon ingázók számára így ideális megoldás lehet. Az üreges alumínium csövek, és a gyorsan oldható kötések, a szénszállal megerősített szíjhajtás és a szintén szétszedhető kerekek, valamint a kontrafék révén a kerékpár mindenféle szerszám nélkül mindössze néhány perc alatt szétszedhető, illetve összerakható.

„A hagyományos kerékpárok használata, ha éppen nem tekerjük azt mindig körülményes” – nyilatkozta az indiai cég kreatív igazgatója, Amit Mirchandani. „Ezért arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha terveznénk egy olyan kicsi kerékpárt, ami elfér egy hátizsákban, így azt mindig magaddal vihetnéd. De amikor összerakod, akkor az egy teljes méretű kerékpár, amit kényelmes hajtani. Úgy éreztük, hogy meg tudjuk csinálni ezt az egyszerű és ügyes kerékpárt. A Kit Bike célja így az, hogy a szállítással kapcsolatos gondokat megoldja.”

Kit Bike by Lucid Design from Dezeen on Vimeo.

A fejlesztések eredményeképpen pedig megszületett a Kit Bike, amely valóban belefér egy speciális hátizsákba, ahol a kerekek és a 19 alkatrész számára is külön rekesz található. Az egyetlen probléma, hogy a Kit Bike még csak prototípus formában létezik, a Lucid Design szerint azonban az hamarosan gyártásba kerül, az ára pedig nem lesz magasabb, mint a hasonló tömegű ma is kapható alumínium vázas kerékpároké.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «