fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A 2014-es oshkoshi repülőnapon debütált a szériagyártású HondaJet

1

Idén a megszokottnál is több látogató érkezett az évente esedékes EAA AirVenture repülőnapra, a rendkívül népszerű wisconsini eseményen mutatta be ugyanis – első sorozatgyártott sugárhajtású repülőjét a Honda Motor Company.

Több színben szinte minden

Több színben szinte minden

A HondaJet a megnyitóünnepséget követően emelkedett a magasba, és szórakoztató, lassú, valamint gyors elemeket egyaránt felvonultató bemutatót tartott a résztvevők nagy örömére.

Sikeres volt a berepülés

Sikeres volt a berepülés

– A próbák során már jó párszor tiszteletét tette a HondaJet az EAA AirVenture-ön, és most a sorozatgyártású változat első nyilvános megmérettetése is itt történt – mondta el Michimasa Fujino, a Honda Aircraft elnök-vezérigazgatója. – Ezzel megvalósult réges-régi álmunk, és a Honda immáron a légiközlekedésben is segítheti az emberiséget. Remélem ez másokat is arra inspirál majd, hogy soha ne adják fel álmaikat, s minden nehézség ellenére valósítsák meg, amit elterveztek. Az oshkoshi repülőnap szervezői rengeteg segítséget nyújtottak, szeretném megköszönni, hogy lehetőséget adtak rá, hogy itt mutassuk be elsőként a HondaJet sorozatgyártású változatát – zárta beszédét.
A beltérben is minden luxus a helyén van

A beltérben is minden luxus a helyén van

A légi bemutatót követően a Honda Aircraft Company standján állították ki a HondaJetet, amely a világ legfejlettebb könnyűsúlyú sugárhajtású repülője, koncepciójában a legmodernebb formajegyek és műszaki megoldások egyesülnek. Szárny fölé helyezett hajtóművei (OTWEM – Over-The-Wing Engine Mount), természetes, lamináris áramlású szárnyai, különleges orrkiképzése és kompozit anyagokból készülő törzse rendkívül hosszú fejlesztés eredménye, nem meglepő tehát, hogy kategóriájának leggyorsabb, legtágasabb és legtakarékosabb gépeként mutatkozhatott be.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Két sebességrekordot is megdöntött a Hondajet • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «