Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A bajor puma

0

A rugalmas „karosszéria” okán járműipari legendává vált BMW GINA Light Visionary Model koncepcióautó ihlette forradalmi lábbeli 2016. július 1-jén érkezik meg a kijelölt Puma márkaboltokba.

BMW X-CAT DISC sportcipő

2008-ban a BMW Group dizájnrészlege egy olyan forradalmi világújdonsággal örvendeztette meg a márka rajongóit, amely már bemutatkozásakor beírta magát a járműipar történelemkönyvébe. Ez volt a BMW GINA Light Visionary Model névre keresztelt exkluzív koncepcióautó, amely egy mozgatható karosszéria-vázat, borításként pedig egy innovatív textíliából készült, egybefüggő, rugalmasan kifeszített külső „héjat” viselt.

BMW X-CAT DISC sportcipő

A jövőbe mutató tanulmányautó kizárólag szükség esetén fedte fel a karosszéria olyan funkcionális és szerkezeti elemeit, mint az ajtók, a motortér vagy éppen az első és a hátsó fényszórók, amellyel a mérnökök alapjaiban kérdőjelezték meg a járműtervezés meghatározó vezérelveit.

BMW X-CAT DISC sportcipő

A BMW GINA Light Visionary Model koncepcióautó ezúttal a Designworks és a Puma közötti kreatív együttműködéshez adta meg a központi inspirációt, a végeredmény pedig az X-CAT DISC, a Puma DISC cipőkollekció legújabb darabja.

BMW X-CAT DISC sportcipő

Az X-CAT DISC sportcipő megalkotásának kiindulópontja a BMW GINA Light Visionary Model koncepcióautó rugalmas, ergonomikus és rendkívül könnyű külső textíliája, valamint a Puma által kifejlesztett, ultrakönnyű és gyorsan működtethető DISC technológia volt.

BMW X-CAT DISC sportcipő

Ez utóbbi alkalmazásával nincs szükség cipőfűzőkre, a nyelv felső részébe integrált forgótárcsa ugyanis a lábbeli belső felében végigvezetett zsinórok meghúzásával és lazításával szorítja a viselő lábfejére, illetve engedi el a cipőt.

BMW X-CAT DISC sportcipő

A tervezők a sportcipő belső részét úgy alakították ki, hogy a DISC technológia zsinórjait és a tökéletes működéshez szükséges szerkezeti elemeket szabadon hagyva az minden egyes fel- és levételkor a BMW GINA Light Visionary Model koncepcióautót juttassa viselője eszébe.

Designworks for Puma: The innovative X-CAT DISC. from BMW Group Designworks on Vimeo.

A tervezők ezen felül a talprészt is újragondolták és kialakítását a BMW mérnöki precizitásával optimalizálták tovább. Mindez együttesen egy egyedülálló X-CAT dizájnt keltett életre, amelyet a végtelenig összekapcsolt elemek ihlettek, a mérnöki pontosságú rugalmasság és a tökéletes stabilitás jegyében.

A BMW X-CAT DISC sportcipő világszerte 2016. július 1-jén érkezik meg a kijelölt Puma márkaboltokba.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «