fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A BMW elektromos kamionja

0

A BMW bejelentette, hogy hamarosan ő lesz az első autógyártó a világon, aki tisztán elektromos üzemű 40 tonnás kamionokat használ az alkatrészek beszállításához.

A BMW a Müncheni logisztikai szolgáltatóval, a SCHERM Group-pal áll össze a projektre, amelynek keretében a BMW müncheni üzemét elektromos meghajtású kamionok fogják ellátni. A 40 tonnás szerkezeteknek a BMW gyárától 2 kilométerre található a SCHERM logisztikai központjából naponta nyolc fordulót kell teljesíteniük, hogy a szükséges alkatrészek megérkezzenek a gyárba.

BMW elektromos kamion

A BMW és a SHERM szerint az elektromos teherautóik nem fogják feltartani a forgalmat, miközben azok az elektromos hajtáslánc révén nem csak, hogy csendesek, de széndioxidot sem bocsátanak a levegőbe. A két cég hat számjegyű összeget invesztált a projektbe, amihez a Terberg Type YT202-EV 4×2-es járműveit választotta.

BMW elektromos kamion

„Két évvel ezelőtt hoztuk létre a BMW i márkát a fenntartható mobilitás érdekében. És ez az elektromos kamion is bizonyíték arra, hogy folyamatosan dolgozunk az innovatív megoldásokon, és a logisztikai kihívásokon” – nyilatkozta Hermann Bohrer A BMW csoport igazgatója.

BMW elektromos kamion

A holland Terberg elektromos kamionját egy 138 kW-os elektromos motor hajtja, a bizonyos körülmények között akár 65 tonnás összterhelést is kibíró járművekkel pedig évente 11.8 tonnával kevesebb széndioxid kerül a levegőbe, mintha dízel kamionokkal oldotta volna meg a BMW a Müncheni gyára alkatrészekkel történő ellátását.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «