Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Burger King felvásárolja a Tim Hortonst

0

A Burger King Worldwide gyorséttermi hálózat kedden hivatalosan is bejelentette, hogy mintegy 11,4 milliárd dollárért felvásárolja a kanadai Tim Hortons kávéházláncot.

Burger King , Tim HortonsAz összeolvadás után – adómegtakarítás okán – a közös cég székhelye az Egyesült Államok helyett Kanadában lesz.
A bejelentés újabb vitát robbantott ki az amerikai adópolitikáról, amelyre hivatkozva már több cég elhagyta az országot. Újabb csavar a történetben, hogy Warren Buffett befektető holdingja, a Berkshire Hathaway 3 milliárd dollárral vesz részt az üzletben.
Az összeolvadással, amelynek célja részben a Burger King pozícióinak erősítése a gyorséttermi reggeliztetésben, a világ harmadik legnagyobb gyorséttermi vállalata jön létre, 100 országban 18 ezer üzlethelyiséggel és 23 milliárd dolláros forgalommal. A Burger King és a Tim Hortons brand továbbra is külön irányítás alatt fog állni.
Burger King, Tim Hortons fúzióA bejelentés azt jelenti, hogy a brazil 3G Capital Management által ellenőrzött Burger King elnyerte az összeolvadáshoz a kanadai kormány jóváhagyását. Az egyesült cég 51 százalékos pakettje a 3G Capital Managementé lesz. A csoport vezérigazgatója Daniel Schwartz, a Burger King eddigi vezére lesz, ügyvezető elnöke és igazgatója Alex Behring, a Burger King eddigi ügyvezető elnöke és a 3G Capital ügyvezető partnere; alelnöke és egyik igazgatója pedig Marc Caira, a Tim Hortons vezérigazgatója lesz.
A Tim Hortons Kanada emblematikus gyorsétterem-hálózata, amely egyik társalapítójáról a Toronto Maple Leaf NHL-jégkorongcsapat egykori védőjéről kapta az elnevezését. A kávézólánc csak Kanadában és az Egyesült Államokban van jelen, az előbbi országban több mint 3600 helyen.

 

(MTI)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «