Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A császár hamburgere

0

A hamburgercsoda 912 dollárba kerül a tokiói Roppongi Hillsen. Ez a város a városban 2003-ban jtt létre egy sor luxusüzletből és lakóépületből. Ha ezen a környéken járunk, már ránézésre is tudjuk, hogy nem akármilyen hamburgert fogunk megkóstolni.


A Grand Hyatt Tokyóban található Oak Door steakhouse kínálja ezt a fenséges ételkölteményt, ráadásul történelmi jelentősége is van a fogásnak. Japán új császárt ünnepel, új éra kezdődik, az emberek ünnepelnek. Ennek tiszteletére alkotta meg a séf a Golden Giant Burger névre keresztelt hamburgert, amelyhez kizárólag luxushozzávalókat használt fel, többek között arannyal bevont hamburgerzsemlét. Ahhoz is elég nagy, hogy egy család jól lakon belőle.

A császár hamburgere
A hamburgernek van egy kisebb változata is, amely csupán 182 dollárba fáj, de egy embernek bőven elég adag vacsorára. Shimada csak a legkiválóbb amerikai marhahúst használja a hambihoz, megbolondítva egy kis wagyu bélszínnel. A húsokra ezután ráolvasztja a japán cheddar sajtot. Édes japán paradicsommal és sáfrányos fokhagymával ízesíti a grillezett hamburgerzsemlét, amire aztán ráborítja a belevalókat és még a biztonság kedvéért egy adag foie gras-t is ráhalmoz, egy kevés karamellizált mogyoróhagyma kíséretében. Tálalás előtt természetesen szarvasgombával is meghintik az ételt. Ezen a ponton már azon sem lepődnénk meg, ha egy Rolls-Royce márkajelzést is rádobna ízesítőnek.

A császár hamburgere
Mivel ekkora adagról van szó, nem egyszerű két kézzel nekiesni, azonban mégis csak egy hamburgerről van szó. Az első íz, amellyel találkozunk, a kacsamáj, amelyet a karamellizált hagyma lenyűgöző aromája követ. A szaftos marhahús csak a ham a tortán, amit az édes paradicsom tökéletesen kiegészít.
Shimada az első héten 25 darabot eladott a 900 dolláros óriásburgergből, amit június végéig rendelhetünk meg az Oak Doorban, amíg az új császárt ünneplő időszak tart.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «