Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A digitális búvárszemüveg

0

A búvárkodás csöndes tevékenység a nagy kékségben a búvár úgy érezheti, hogy egyedül van a világmindenségben. A Scubus S búvárszemüveg azonban igazán interaktív lehetőségeket kínál a nagy kékség szerelmeseinek.

Merülés közben a búvárok kézjelekkel kommunikálnak egymással, de ez nagyon bizonytalan kommunikációs eszköz. Mi van akkor, ha elfelejtjük a kézjelet, vagy a társunk félreérti azt. A Scubus S révén azonban ez a múlt, az új búvárszemüveg egy új fejezetet nyit a víz alatti kommunikációban.

Digitális búvárszemüveg

A Scubus S megalkotása szoftveres szempontból nem volt kihívás, a műszaki, technológiai megoldások azonban már sokkal nagyobb feladat elé állították a mérnököket. A víz alatt a Bluetooth, a rádióhullámok, vagy egyéb vezeték nélküli megoldások bizony nem működnek olyan jól, vagy egyáltalán nem működnek. A tengeralattjárókon azonban már rég megoldották a kommunikációs problémákat, ott ugyanis akusztikus hullámokat használnak. Az akusztikus hullám a víz alatt még jobban terjed, mint a felszínen, így a Scubus S fejlesztői is e technológia mellett döntöttek.

Digitális búvárszemüveg

A búvár a kezére felszerelt kis joystickos irányító központtal kezeli a rendszert, amin keresztül szöveges üzenetet küldhet. Persze ez nem olyan egyszerű a víz alatt, ezért a rendszer tartalmaz 20 előre megírt sablon üzenetet is. Az elküldött üzenet pedig meg fog jelenni a többi búvár szemüvegébe épített kijelzőn. A rendszer a tervezők szerint pedig 100 méteres körzetben kifogástalanul működik.

A 16 GB memóriával rendelkező 135 fokos látószöget engedélyező interaktív búvárszemüvegben egy 12 megapixeles kamera is található és azzal akár 40 méteres mélységig merülhetünk.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «