fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Ferrari bemutatta a LaFerrari FXX K versenypályára szánt változatát

3

A Ferrari legenda 1929-ben a versenypályán született meg, Enzo Ferrari mindig is versenyezni akart az autóival az utcai Ferrarik gyártása 1947-ben így csak azért kezdődött el, hogy finanszírozni tudja a versenyzés iránti szenvedélyét.

A Ferrari ma már egyet jelent a világ legjobb sportkocsijával, a márka jelenlegi zászlóshajója pedig a LaFerrari, a modell legújabb változata pedig a LaFerrari FXX K.

Ferrari, Laferrari FXX-K

Az autó története körülbelül 10 éve a Ferrari Enzóval kezdődött, amivel a maranellóiak egy olyan autót dobtak piacra, amely inkább versenyautó volt, mint utcai közlekedésre szánt jármű. A LaFerrari FXX K pedig még az Enzón is túltesz a teljesítmény tekintetében, az FXX K a Ferrari Fioranói tesztpályáján 1 perc 14 másodpercre képes, amivel 5 másodpercet ver rá az elődjére.

Ferrari, Laferrari FXX-K

Mint a versenyautóknál általában a plusz teljesítmény az aerodinamikából fakad elsősorban. Azért a Ferrariról lévén szó természetesen a motort sem érheti kritika. Az FXX K V12-es szívómotorja 848 lóerős, amit a Ferrari innovatív 187 lóerős HY-KERS névre hallgató kinetikus energia visszanyerő rendszere egészít ki.

Ferrari, Laferrari FXX-K

Az autó összteljesítménye így 1 036 lóerő, ami 87 lóerővel több, mint ami a LaFerrari utcai változatában dolgozik.
Az autó egyetlen szépséghibája az ára, a boldog tulajdonosnak ugyanis 3 millió dollárra van szüksége ahhoz, hogy egy LaFerrari FXX K birtokába kerüljön. Az Enzo Ferrari örökségét folytató autóból pedig mindössze 40 darab megépítését tervezi a Scuderia.

Megosztás

3 hozzászólás

  1. Pingback: Kode57 – Ken Okuyama legújabb álomautója • Mi Férfiak

  2. Pingback: 2019

  3. Pingback: javsearch.mobi

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «