fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A fertőzéseket diagnosztizáló gyűrű

0

Akik gyakran váltogatják a partnereiket nagyobb veszélynek teszik ki magukat a szexuális úton terjedő fertőzésekkel kapcsolatban. A rendszeres szűrővizsgálat így nagyon fontos lenne, elmenni a klinikára azonban ebben az esetben sokak számára kicsit ciki, számukra jelenthet megoldást a Szilikon-völgyi (Kalifornia) startup cég új fejlesztése a Hoope (remény) gyűrű, amit a hüvelykujjra kell felhúzni és olyan betegségeket tud diagnosztizálni kevesebb, mint egy perc alatt, mint amilyen a szifilisz, gonorrhea, chlamydia és trichomoniázis.

 

A Hoope használata során a készülék egy elektromos impulzus segítségével előbb elzsibbasztja a bőrünket, majd megnyomjuk a gyűrűn található gombot, aminek hatására egy kis egyszer használatos tű jön ki belőle. A kismennyiségű vér ezt követően átfolyik négy mikrofliud csatornán, amiben különböző antigének fogják szintetizálni a vérben lévő antitesteket megállapítva azt, hogy megfertőződtünk-e a négy említett szexuális úton terjedő betegséggel. Ha ugyanis bármelyik betegség antitestjei jelen vannak a vérünkben, akkor a gyűrűben kémiai reakció megy végbe, amit a gyűrű fedélzeti elektronikája érzékelni fog. A gyűrű ezt követően vezeték nélküli kapcsolat segítségével a kapott adatokat elküldi az okostelefonunkra.

Hoope

A készülék prototípusát már teszteli is a Coloradói Állami Egyetem, ahol az eredmények azt mutatják, hogy a fertőzés felismerő gyűrű nagyon pontos a szifilisz esetében, a fejlesztő gárda pedig most azon dolgozik, hogy a másik három betegség esetében is hasonlóan megbízhatóvá tegyék a Hoope-ot. A fejlesztők szerint azonban később a Hoope olyan betegségek esetében is alkalmazható lesz, mint amilyen az allergia, a rák, vagy a cukorbetegség, illetve a terhesség kimutatására is szeretnék alkalmassá tenni az eszközt.

A cég szerint egy sikeres januárban induló Indiegogo kampányt követően 50 dolláros áron hamarosan Mexikóban és Latin Amerikában kísérleti jelleggel már piacra is kerülhet a három tűt és három labor chipet tartalmazó Hoope csomag, majd nem sokkal később az USA-ban és Európában is bevezetnék a terméküket.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «