fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A francia vendéglátás történetének egyik legragyogóbb gyöngyszeme

0

A Royal Monceau nem csupán egy elegáns hotel a sok közül, de a francia vendéglátás történetének egyik legragyogóbb gyöngyszeme, valóságos intézmény. Szállóvendégeik és éttermei közönségének soraiban hosszú évtizedek óta művészek és a kor vezető gondolkodói adták egymásnak a kilincset, de gyakran megfordult itt Coco Chanel és Ernest Hemingway is.

La Cuisine A hotel azonban – egy pompás záró party keretében – néhány évvel ezelőtt bezárt, s a teljes körű átalakítást követően néhány már új köntösbe bújva várja a Párizsba látogatókat. A tervezéssel megbízott Philippe Starck kreativitásában most sem csalódtunk, hiszen egy valódi franciához méltón a Royal Monceau minden szeglete sikkes és rafinált.

La CuisineNincs ez másképp a szerényen La Cuisine-re (A konyha) keresztelt étterem esetében sem, amely már első pillantásra olyan, mintha egy helyi művész nappalijába csöppennénk. Kényelmes kanapék, pompásan megterített asztalok, hatalmas csillárok, s a mennyezeten a francia művész, Stéphane Calais alkotása, a Jardin de Paris (Párizs kertje), amely a hotel híres fűszerkertjére utal. Az asztalok a nyitott konyha felé néznek, ahol Laurent André és Gabriel Grapon készít könnyû franciás fogásokat. Az étterem büszkesége azonban kétségkívül az az egyedülálló desszertkínálat, amelyet a cukrászatnak új irányt adó, ma már világhírû Pierre Hermé neve fémjelez.
La Cuisine

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «