Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A jachtlimuzin

0

Az elektromos, napelemes Swath Electra Glid Megayacht a világ első széndioxid semleges napelemmel hajtott luxus jacht pályázatára készült.

A cél egy olyan luxus jacht megalkotása volt, amely a mellett, hogy a napenergia felhasználásával környezetbarát még a tengeri betegség ellen is megóvja a fejedelmi kényelemhez szokott utasait.

Jachtlimuzin

A jachtot a Regen Electric két 300 lóerős elektromos motorja hajtja, aminek köszönhetően a 45 csomós (83 km/h) sebességet is képes elérni. Az elektromos motoroknak köszönhetően a tervezők szerint a jacht sokkal halkabb, miközben minden fordulatszám tartományban erősebb is egyben, ráadásul nem csak hogy zöld technológiát használ, de ergonomikusabb is, mint a mai luxus jachtok többsége.

Jachtlimuzin

A hajó a beépített 20 kW-os napelemek és az 50 kwh-os Lítium-ion akkumulátorok segítségével 15 km/órás sebesség mellett 40 tengeri mérföldet (75 km) tehet meg, míg a napelemek egy évben nagyjából 7 Mw-nyi energiát képesek megtermelni, ami 30 km/órás sebesség és nulla széndioxid kibocsátás mellett 1000 tengeri mérföldre (1852 kilométer) biztosít ingyen energiát a hajó számára.

Jachtlimuzin utastere

A 2 méteres belmagasságú jachtban 12 utas élvezheti a jacht által nyújtott páratlan kényelmet. A NEDSHIP által épített hajóban pedig többek között hűtésre és fűtésre is képes légkondicionáló, konyha és természetesen bár is található.

Műszaki adatok:

Hossz: 9.5 méter
Magasság: 3.4 méter
Merülés: 0.65 méter
Belmagasság: 2 méter
Elektromos motor: Plug-in 50kwh ESTechnologies LiPo Batteries
Napenergia motor: 2kw Solbian Solar Array
Teljesítmény: 2x300hp ReGenNautic Electric Outboards
Maximális sebesség: 45 Knots (83 km/h)
Hatótávolság: 40 tengeri mérföld (15 km/órás sebesség mellett)
Utasok száma: 12-14
Szerkezet: Carbon Epoxy Composite

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «