Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A jaguár ugrani készül

0

A Porsche visszatérése a Sportkocsi Világbajnokságra sokak fantáziáját megmozgatta, többek között Mark Hostlerét is, aki elképzelte, hogy milyen is lenne a Jaguar Le Mans-i versenyautója.

A Jaguarnak komoly múltja van a Le Mans-i 24 órás versenyen, hiszen 1951, 1953, 1955, 1956, 1957 után legutóbb az XJR-9-es és az XJR-12-es versenyautóikkal 1988-ban és 1990-ben is sikerült megnyerniük a legendás 24 órás versenyt.

Jaguar XJR-19 LMP1 versenyautója

Az XJR-9-es és az XJR-12-es alapjain pedig Hostler megálmodta, hogy hogyan is nézne ki mondjuk 2020-ban a Jaguar XJR-19-es LMP1-es versenyautója.

Jaguar XJR-19 LMP1 versenyautója

Az XJR-19-es karosszériája az elődjeihez hasonlóan a hatékony hűtésre, az alacsony légellenállásra és a magas leszorító erőre lett optimalizálva. A forma mellett a koncepció-versenyautó technikája és technológiája is új mércét állítana az ellenfelek számára.

Jaguar XJR-19 LMP1 versenyautója

Az autó karosszériája ugyanis nem csak hogy szénszálból készül, de bizonyos részein a szénszálnál is könnyebb és erősebb szén nanoncső erősítésű polimert használnának (CNRP).

Jaguar XJR-19 LMP1 versenyautója

Természetesen a hibrid versenyautó hajtáslánca is sokkal modernebb lenne, mint a mostani versenyautók erőforrásai. A 2,7 literes V8-as benzinmotor teljesítményét egy turbófeltöltő és egy kompresszor növelné, a hatékonyságot pedig a kinetikus energiát visszanyerő KERS rendszer mellett egy mágneses lengéscsillapító rendszer növeli, amely a felfüggesztés elemeinek a mozgását, a vibrációt képes elektromos energiává átalakítani.

Jaguar XJR-19 LMP1 versenyautója

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «