fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A jövő repülői

0

A mérnökök és a tudósok folyamatosan dolgoznak azon, hogy elképzeljék a jövőt, amiben nagy segítségükre van a Virtuális Valóság, vagy VR Technológia.

A virtuális valóság gyökerei az 1980-as évekbe nyúlnak vissza, e technológia segítségével most az Airport Parking and Hotels és a The Imperial Colege of London arra tesznek kísérletet, hogy elképzeljék milyen is lesz a repülés a 21. század közepén, 2050-ben.

A jövő repülőgépei

Az angol mérnökök szerint a jövő repülőgépei hatalmas, szárnyakkal egybeolvadó törzzsel rendelkeznek majd, aminek eredményeképpen sokkal több utast lesznek képesek szállítani, mint napjaink óriásgépei. 2050-ben a repülőgépek átlagos utas kapacitása 1000 fő körül lesz, ami bizony jócskán meghaladja a mai rekordernek számító Airbus A380 544-853 főnyi utas létszámát is.

A jövő repülőgépei

A jövő gépein a mérnökök szerint ablakok sem lesznek, helyette virtuális valóság falakon keresztül csodálhatjuk majd a tájat, illetve kapjuk meg a szükséges információkat.

A jövő repülőgépei

A virtuális valóság szórakoztató központ mellett a gépeken nagy közösségi terek, bárok teremtik majd meg a kellemes kikapcsolódás feltételeit. A repülőgépek esetében ugyanis a jövőben nem a sebesség, hanem sokkal inkább a kényelem és a takarékosság lesznek a fő tervezési szempontok.

A jövő repülőgépei

A környezetvédelmi és zajvédelmi szempontok miatt a repülőgépek hajtóművei is sokat fejlődnek majd az előttünk álló évtizedekben. A repülőket ezért kicsi, de hatékony bioüzemanyagot égető elektromos erőforrások hajtják majd, melyeket a szárnyak felső részére szerelnek fel.

A jövő repülőgépei

A jövő repülőgépei

A hatékonyság növelése érdekében pedig a repülőgépek tömege is csökkenni fog, a gépeket ezért olyan nagyszilárdságú, de ultrakönnyű mikro-rácsszerkezetű fémekből építik majd, mint amilyet jelenleg már az amerikai Boeing is fejleszt.

A jövő repülőgépei

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «