Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A jövő szárnyalása

0

A biológusok azonnal tudni fogják, hogy a Neoptera egy nagy rendszertani csoport, amiben szinte minden szárnyas rovar beletartozik. Ugyanakkor ez lett a neve az elektromos VTOL (Vertical Take-Off and Landing, azaz Vertikális Fel- és Leszállás) könnyű légijármű tervezetének.


Egy mérnökökből álló csapat Bristolban és Toulouse-ban dolgozta ki a Neopterat, amely akár 2-5 utast vagy azonos súlyú rakományt is képes lesz szállítani. A koncepciót szeptemberben fejezték be egy sor működő méretarányos modell legyártásával, melyek a következő hónapban az eget is meghódították.

Neoptera VTOL
A mostani modell a koncepció hetedik generációja, szárnyfesztávolsága 1,2 méter, a súlya pedig 10 kg. A tervek szerint a következő lépés az életnagyságú, repülő prototípus megépítése, valamint a kereskedelmi forgalomba kerülő változat technikai részleteit véglegesíteni kell.
Ez utóbbiról a vállalat elég csendes a weboldalán: „Szándékosan kezeljük bizalmasan a koncepció részleteit, és szeretnénk, ha ez így is maradna, mert amit csinálunk, az szándékosan egyszerű.”

Neoptera VTOL
A rendelkezésre álló illusztrációk alapján azonban úgy tűnik a Neoptera egyik fő jellegzetessége a pilótafülke, ami a repülőgép többi részéhez képest elforgatható. Amikor a test magasan és függőlegesen áll a fel- vagy leszálláshoz, a pilótafülke vízszintes marad, így az utasok nem az égre merednek. Amíg a levegőben van, a test leereszkedik, hogy egyvonalban legyen a pilótafülkével, így vízszintesen haladva gyorsabb, hatékonyabb, fix szárnyú repülésre képes.
Ha van némi pénzed elfekvőben, és anyagilag segítenéd a repülő fejlesztését, vagy rendelkezel némi tapasztalattal az aviatika terén, a Neoptera partnerei szívesen hallanának felőled.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «