Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A katamarán szuperjachtoké lenne a jövő?

0

Egy igazán érdekes katamarán szuperjacht koncepciót mutatott be az idei Monacói Jachtkiállításon.

A Rob McPherson által tervezett Project L3 85 méteres hajtóteste lehetővé teszi, hogy a szárazföldi luxus szállodákhoz hasonló életteret és szórakozási lehetőségeket alakítsanak ki a hajó fedélzetén, néhány igazán egyedi megoldással, így például a főfedélzet kijárata egyből a medencékhez vezet.

Project L3

„A lágy hullámzó vonalak mellett a merész színválaszték is hozzájárul ahhoz, hogy ez a nagyteljesítményű, 85 méteres katamarán nem fog észrevétlen maradni a kikötőben” – nyilatkozta James Roy, a BMT dizájn igazgatója.
A tervezők pedig valóban mindent megtettek azért, hogy a kikapcsolódásra vágyó utasok semmiben sem szenvedjenek hiányt. Fenn a napozóteraszon kialakításra került például egy hatalmas legördülő mozivászon is, ami az esti szórakozás számára teremt lehetőségeket. Míg a katamarán elrendezésnek köszönhetően a hajóban versenymotorcsónakok, illetve egy hidroplán tárolására is elegendő hely áll rendelkezésre. A lehajtható mólok pedig igazán könnyűvé teszik ezen játékszerek használatát.

Project L3, fedélzete

Project L3, fedélzete

A hajó meghajtásáról a tervezők még nem döntöttek, így a hagyományos dízel erőforrás mellett, amivel a hajó sebessége elérheti a 20 csomót (37 km/h) a CODAG (Combined Diesel And Gas turbine – Kombinált Dízel és Gázturbinás meghajtás) beépítésének a lehetőségét is mérlegelik, ami akár 40 csomós (74 km/h) maximális sebességet is lehetővé tenne.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «