Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A kínai üveghegy

0

Martin Duplantier Kína egyik festői területén, Wulingyuanban álmodta meg legújabb díjnyertes elképzelését. A pavilonok, hidak, és csillagvizsgálók sorozatából megalkotott gyalogos út egy olyan folyamatban lévő projekt, ami fizikai kapcsolatot kíván létrehozni a tájjal. Minden egyes szerkezethez tükröződő rozsdamentes acélt és ún. fekete követ használnak, ami nedvesség hatására tükröződik.

Kínai üvegkilátó

Duplantier elképzelése szerint az út szerkezete rejtett geometriai formák sorozata, amik a természetes környezettel szemben állva, mégis finoman vannak elhelyezve a topográfiában.

Kínai üvegkilátó

Az első szerkezet egy elliptikus alakú korong, ami visszatükrözi a környezetét, és aminek eltolódott nyílása nemcsak fantasztikus lelátást nyújt, de a bátrabb látogatók a hézag felett kifeszített hálóba is belefekhetnek. Egy másik megfigyelő hídnak két szintje lesz: a felső tulajdonképpen a cirkuláció miatt fontos, az alsón pedig a megfáradt arra járók helyet foglalhatnak a levegőben.

Kínai üvegkilátó

A Water mirror fantázinevű szerkezet egyenetlen kövekből áll, amiket 2 centiméternyi víz fed el. Minden hetedik percben a víz eltűnik, mielőtt fúvókákon keresztül újra megjelenne, ezáltal átmeneti felhőt képezve a hegyben. A vízpára ezt követően lecsapódik a köveken, biztosítva ezáltal a folytonosságot.

Kínai üvegkilátó

Emellett három darab, három emeletes pavilont is terveztek az út részeként, amelyek mind hihetetlen látványt nyújtanak. A tetőn 360 fokos panorámában lehet gyönyörködni, a közbenső szinten akár egy kávéra is beülhetünk, ha pedig VIP vendégek vagyunk, akkor exkluzív lakosztályokban ott is tölthetjük az éjszakát ebben a festői környezetben.

Kínai üvegkilátó

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «