Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A kocsisor felett szárnyalva

0

Előfordult már veled, hogy egy közlekedési dugóban ragadtál, felnéztél az égre és azt képzelted bárcsak tudna az autód repülni? Talán 1980 környékén még viccesnek tűnt ez a gondolat, ám a mai technikai lehetőségek birtokában már koránt sem lehet annak tekinteni. Ha megnézed a következőkben bemutatott járgányt, meg is láthatod, hogy miért.


A Terrafugia nevű vállalkozást 2006-ban alapították és azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy mindenki életébe elhozzák a repülés élményét.

Terrafugia TF-X
Legújabb koncepciójuk a TF-X egy szárnyakkal felszerelt, utcán legálisan használható autó (avagy repülő), amelyet elektromos energia segít a felszállásban és a landolásban.

Terrafugia TF-X
Az akkumulátorát a motorján keresztül vagy a direkt ilyen célra kijelölt elektromos autótöltő állomásokon lehet majd feltölteni. Mivel fel lesz szerelve modern GPS technológiával, képes lesz az automatikus landolásra a kijelölt területeken (megfelelő időjárási körülmények között), illetve vészhelyzetben biztonságosan közlekedni a kijelölt légifolyosókon.

Terrafugia TF-X
A Terrafugia ígéretet tett arra is, hogy a TF-X árát a lehető legalacsonyabban tartja. Ennek ellenére természetesen drágább lesz, mint egy hagyományos autó, hiszen a könnyű anyagokat – amelyekkel a kocsi fel tud emelkedni – meg kell fizetni.

A TF-X négy embert tud majd szállítani autószerű kényelemben. A cég úgy tervezi, hogy egy hagyományos garázsban is elférjen a repülő járgány, ezért a szárnyai ki- és becsukhatók. Egyelőre tehát nincs más dolgunk, mint gyűjtögetni a pénzünket és tovább álmodozni, várakozni egy repülő autóról a dugóban.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «