fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A kód neve: SCG003

0

A korábban a Pininfarina céggel közösen a Ferrari P4/5 koncepciót is megálmodó Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) bemutatta a legújabb alkotását a közútra és versenypályára szánt SCG003-ast, ami állításuk szerint a leszorító erő és a motor nyomaték tekintetében is páratlan lesz a szuper sportkocsik világában.

A Paolo Garella által 2013 óta vezetett SCG003 projekt 2013-ban vette kezdetét, az autó dizájnjáért a Granstudio felel, míg a karosszéria mechanikai és aerodinamikai fejlesztését a Podium Engineering cég végzi.

Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003

Az autóból két változat készül, az SCG003C (Competizione) a versenypályára szánt változat lenne, míg az SCG003S (Stradale) az utcai modell. A két változat között csak minimális különbség lesz, így mindkét modell ruhája alatt olyan technológia lapul, ami a Sportkocsi Világbajnokságban is megállná a helyét.

Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003

Az SCG003 könnyű szénszálas karosszériával rendelkezik, így az autó menetkész tömege 1 200 kilogramm alatt maradhat.

SCG003

A versenyváltozat mozgatásáról egy 600 lóerő és 750 Nm leadására képes 3,5 literes, két turbóval lélegeztetett V6-os motor gondoskodik, amit az Autotecnica Motori fejleszt a Honda sportrészlegének, a HPD-nek a V6-os erőforrása alapján.

Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003

Az autóba a Hewland kormányról is vezérelhető, hatsebességes váltója kerül, míg az első és a hátsó lengéscsillapítókat a KW Dampers szállítja, a Dunlop abroncsain guruló SCG003 elektronikája pedig a Bosch Motorsporttól érkezik.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «