Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A láthatatlan szuperjacht

0

Pieter Van Geest jachttervező kifejlesztette a „láthatatlan” szuperjacht terveit, amely beleolvad a tengerbe, eltűnve az ég és a víz határvonalán. Hogy létrehozza az illúziót, a 106 méter hosszú Mirage (délibáb) teljes egészében speciális tükrös üveggel fogják beborítani, amely visszatükrözi a tenger képét a szemlélőkre.

Láthatatlan szuperjacht

A terv egy színezett tükörüveget használ, amit egy meg nem nevezett német üveggyártó készített, és amelyet még soha azelőtt nem használtak jachtnál. Minden vízszintes panel a szuperjachton megkapja ezt a kezelést – ezzel olyan illúziót teremtenek, mintha eltűnne a hajó, a cég állítása szerint már 50 méterről is.

Láthatatlan szuperjacht

A fedélzeten tartózkodóknak is hasonló élményben lesz részük, mivel a hajó felszíne visszatükrözi a környezetét, ezért az utasok úgy fogják magukat érezni, mintha a levegőben lebegnének.

Láthatatlan szuperjacht
A Mirage-t az olasz hajóépítő Fincantieri és a holland Van Geest Designs fejlesztette. Van Geest azt mondja, hogy egy évbe telt kifejleszteni a terveket, és még három és fél évet fog igénybe venni a hajó megépítése. A szakértők szerint a hajó megalkotásának költségei akár a 200 millió fontot is elérhetik.

Láthatatlan szuperjacht
A jacht hat fedélzetből tevődik össze, és egy helikopter leszállópálya, SPA, kültéri vetítő és színpad is tartozik hozzá. A 4,200 tonnás járművön 43 ember tud éjszakázni, 14 vendég és 29 fő személyzet, és az utazó sebessége kényelmes 19 csomó lehet.

Láthatatlan szuperjacht

Láthatatlan szuperjacht

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «