A legőrültebb jet-ski-k – 2. rész

0

Folytatjuk a nyáridéző különleges, néha őrületbe hajló jet-ski-ket bemutató sorozatunkat. Az egyedi megoldásokban most sem lesz hiány. örvendetes viszont az a tény is, hogy sok esetben már az elektromos meghajtást helyezik előtérbe.

Exo Electric Jet Ski

Exo Electric Jet Ski

Egy újabb elegáns és környezetbarát koncepció. Az elektromos motorral hajtott, kis légellenállású, az akkumulátorokkal együtt is csak 64 kilogrammos jármű három féle teljesítmény szinttel lenne elérhető, 3,5-4,5-7 kW. A prototípust már el is készítette a francia cég, sőt már előrendelést is felvesznek a termékre.

Exo Electric Jet Ski

Seabob Cayago Underwater Jet Ski

Seabob Cayago Underwater Jet Ski

Ezzel az apró elektromos szerkezettel James Bond stílusban akár 9 mérföld/órás (14 km/h) sebességgel is utazhatunk a víz alatt. Egy beépített kijelző segítségével pedig információkat kapunk a víz hőmérsékletéről, az energiafelhasználásról, a mélységről és a sebességünkről, ami annál is fontosabb, mert a jármű maximális merülési mélysége mindössze 2,5 méter.

Sea-Doo 150 Speedster

Sea-Doo 150 Speedster

Ez a 4,67 méter hosszú, 659 kilogrammos, négyszemélyes jármű már inkább motorcsónak, mint jet ski. A 255 lóerős Rotax motorjának köszönhetően pedig a végsebessége eléri az 60 mérföld/órát (96,6 km/h), miközben 0-ról 30 mérföldes (48 km/h) sebességre 5,6 másodperc alatt gyorsul. A napozópaddal és rádió előkészítéssel is rendelkező Sea-Doo 150 Speedster ára 20 749 dollár.

Quadrofoil PWC

Quadrofoil

A 2012-ben bemutatkozó 150 kilogrammos jármű a szárnyashajó technológiát használja. A könnyű építési módnak köszönhetően pedig a 3,7 kW-os elektromos motorja révén is eléri a 40 km/órás sebességet.

Alumaski Aluminum Jet Ski

Alumaski Aluminum Jet Ski

Ez a robusztus jet ski hajóteste 0,6 centiméter vastag alumínium lemezből készül, így a jet ski a sekély, akár 15 centiméter mély vízben is biztonsággal kezelhető. A háromszemélyes járművet egy négyhengeres, 1052 köbcentiméteres, 110 lóerős Yamaha motor hajtja, amivel eléri a 60 mérföld/órás (96 km/h) sebességet is. A 24 995 dollárba kerülő jet ski tömege az alumínium héj ellenére is mindössze csak 430 kilogramm, miközben a hasznos teherbírása eléri a 454 kilogrammot.

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «