Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A magánrepülőgépek királya szolgálatba állt

0

A business jetek területén piacvezető 1927-ben alapított amerikai Cessna szeptember végén mutatta be a „középkategóriás” modelljének, a Cessna Citation CJ3+-nak a legújabb változatát.

Az amerikai légügyi hatóságtól a szükséges engedélyeket is gyorsan beszerző gép tervezését idén márciusban jelentette be a neves gyártó. A Citation CJ3+ ezt követően pedig már júliusban a levegőbe emelkedhetett, hogy végrehajtsa a szigorú teszteket, amiket sikeresen is teljesített, a Cessna így most készen áll arra, hogy az első példányokat leszállítsa a megrendelőknek.

Cessna Citation CJ3

A gép 770 km/órás maximális sebességre képes

A Cessna Citation CJ3-as modelljét 2003-ban mutatta be, az új CJ3+ megtervezésénél pedig a fő szempont az egyszerűbb kezelhetőség, az egy pilótával történő biztonságos repülés elérése volt. A pilótafülkében ezért a Rockwell Collins avionikai eszközeiről a Garmin G3000 Intrinzic érintőképernyős berendezéseire váltottak. A gép a létező legmodernebb elektronikai felszerelést kapta meg, így a kényelmes és gondtalan repülés érdekében időjárás megfigyelő radarral, fejlett karbantartási és diagnosztikai rendszerrel is ellátták.

Cessan pilótafülke

A Rockwell Collins avionikai eszközeiről a Garmin G3000 Intrinzic érintőképernyős berendezéseire váltottak.

A 15.59 méter hosszú, kilenc személyes gépet egy teljesen automatizált túlnyomásos rendszerrel is felszerelték, ami a 13 716 méteres maximális repülési magasságot figyelembe véve elengedhetetlen. Az üzemanyag hatékonyság és a kezelhetőség növelésének érdekében számítógéppel tervezett szárnyaival, valamint a két Williams International FJ44-3A sugárhajtóművével a gép 770 km/órás maximális sebességre képes.

Cessna utasrész

Minden eddiginél nagyobb a belső komfort

A 3 884 kilométeres hatótávval rendelkező CJ3+ tervezői a teljesítmény mellett ugyanakkor az utasok kényelméért is mindent megtettek, így a gépet vezeték nélküli média szerverrel, a világ bármely pontján használható Iridium telefonokkal, nagy sebességű internet kapcsolattal, LED-es belső világítással is ellátták, miközben az utasok a hangszigetelt kabinban kényelmes bőrülésekben foglalhatnak helyet. A Cessna új modelljének az árra kiviteltől függően nagyjából 8.44 millió amerikai dollár.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «