Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A mindent látó okostelefon

0

A képen látható okostelefont kamerája segítségével bárminek megmondja az összetételét. A tel avivi egyetem által kifejlesztett kompakt hiperspektrális kamerának köszönhetően ez mostantól már nem álom, hanem maga a valóság.

A hiperspektrális képalkotás során az emberi szem által láthatatlan fényspektrumokat vizsgálják, amelynek segítségével az anyagok egyedi elektromágneses ujjlenyomata azonosítható.
Bár ezen eljárás már régóta ismert volt a David Mendlovic professzor által vezetett tel avivi kutató gárda azonban most egy olyan kicsi kamerát fejlesztett ki, amely akár egy okostelefonba is beépíthető. Az MEMS (mikor-elektromechanikus) technológiát használó kamera pedig az alkotói szerint a tömeggyártásra is alkalmas.

Unispectral – The next generation compact camera. from DaMa Studio on Vimeo.

Az Unispectral néven futó fejlesztést a Tel Avivi Egyetem technológiai vállalkozása, a Ramot folytatja. Önmagában a kamera azonban nem sokat ér, az általa rögzített anyagok szerkezetének meghatározásához ugyanis szükség van egy adatbázisra is. A kamera által rögzített képet, így egy speciális szoftver szűri egy kép adatbázis segítségével.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «