Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A művészi indiai taxik

0

A taxi az indiai nagyvárosban Mumbaiban nagyon fontos társadalmi és kulturális szerepet játszik, a Taxi Fabric projekt pedig egy sikeres Kickstarter kampányt követően sokkal esztétikusabbá teszi a nagyváros régi taxijait.

 

A csapat tervei szerint 30 Mumbai taxi fog szép, művészi belső festést kapni, a járművek belső terének megalkotásánál pedig fiatal Indiai művészek mutathatják meg a festészet, vagy a textilművészet területén mutatkozó tehetségüket.

Művészi Indiai taxik

Az egyik taxi belső terét Kunel Gaur álmodta meg. „Az eredeti elképzelésem az volt, hogy Indiai függetlensége inspirálja majd a freskómat” – nyilatkozta Gaur. „Úgy gondoltam, hogy azoknak a szabadságharcosoknak szentelem a művet, akik 100 éven át bátran és kitartóan küzdöttek a szabadságért. Egy olyan utópiát akartam mutatni a számukra a szabad Indiáról, amiről minden bizonnyal álmodtak a küzdelem alatt.”

taxi-fabric-mumbai-india-designboom-02

Művészi Indiai taxik

Művészi Indiai taxik

A fiatal Pakisztáni művész, Amia Arif ezzel szemben egy olyan témát választott, ami az Indiai és a Pakisztáni kultúra hasonlóságait hivatott bemutatni. „A Taxi Fabric keresett meg, hogy készítsek valamit India és Pakisztán közelgő függetlenségi ünnepére” – mesélte Arif. „A dizájn ötletem lényege, hogy tulajdonképpen az Indiai és a Pakisztáni emberek ugyanazon nép fiai, hasonló gyökerekkel rendelkeznek, ezért a hasonlóságokra és az egyedi jellemzőkre összpontosítottam.”

Művészi Indiai taxik

Művészi Indiai taxik

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «