Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A NASA ”origamirobotja”

0

Íme PUFFER, a NASA legújabb szerzeménye, a név a hosszadalmas Pop-Up Flat Folding Explorer Robot rövidítése. PUFFER szerkezetét az origami világa ihlette, az összehajtogatható robot a terepviszonyoknak megfelelően tudja alakját változtatni.

NASA PUFFER robot

A könnyűsúlyú designnak köszönhetően a robot teljesen laposra tudja magát összehajtani, kerekeit is képes eltűntetni, így olyan helyekre is eljut, ahová más robotok képtelenek.

NASA PUFFER robot

A tenyérméretű robot szerepe szerint feltérképező egységként működne, biztossá téve az utat így a szondák számára. A kis robot a kisebb állatok és rovarok mozgását utánozza.

NASA PUFFER robot

A papír prototípust követően elkészült a 3D-s nyomtatott verzió is, a behajtható kerekeken kívül PUFFER még napelemmel is fel van szerelve, igaz a hasán található, így ha egy kis energiára van szüksége, hanyatt kell vágódnia.

NASA’s origami-inspired robot crawls under obstacles and roams over hills from designboom on Vimeo.

Jelenleg a PUFFER Bluetooth segítségével, távirányítással működik, de a jövőben önállóvá akarják tenni, így kis robotok egész csapata tudna a tudományos munkában részt venni.

NASA PUFFER robot

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «