Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Pininfarina szuperautóként bánik a traktorokkal

0

Tanulmányautó annyi van, mint égen a csillag. De hallott már valaki tanulmány traktorról? Az bizony már ritka, mint a fehér holló. Ez azonban nem akadályozta meg a cseh traktorgyárat, a Zetort abban, hogy a hannoveri mezőgazdasági vásárra Pimpin’ stílusú géppel robbanjon be, ami inkább hasonlít Concorso D”Eleganzá-ra, mint a földek d’asparaguza-ra, köszönhetően a híres olasz dizájn cég, a Pininfarina segítségének.

Kukába a Tiffany vasvillával, a Gucci kezeslábassal és a legmenőbb Jimmy Choo gumicsizmával, hiszen annak, aki valóban divatos farmer szeretne lenni, annak itt az új Pininfarina Zetor!

Pininfarina Zetor traktor

Az olasz tervezőcég, amelynek leghíresebb ügyfele ezidáig a Ferrári volt, most megalkotta a tanulmánytraktort, hogy betekintést engedjen a Zetor jövőbeli formavilágának elképzeléseibe.

Pininfarina Zetor traktor

A cég szerint a Zetort a sokkal intenzívebb, érzéki élmények felé szeretnék elmozdítani: legyen buja, dinamikus és modern lesz egyszerre.

Pininfarina Zetor traktor

És tényleg gyönyörűen fest ebben a gazdag, sötétvörös árnyalatban, ám arról nincs fotó, hogy fog kinézni felszerszámozása után, sárosan, nyakig a trágyában.

Pininfarina Zetor traktor

Ne felejtsük el azt sem, hogy a Ferrari legnagyobb vetélytársa, a Lamborghini a kezdet kezdetén még traktorokat gyártott, sőt mind a mai napig készít csinos kis mezőgazdasági gépeket, saját jogán persze. Például ezt a gyöngyszemet:

Pininfarina Zetor traktor

Talán mégsem tűnik teljes lehetetlenségnek felsőkategóriás európai stílust alkalmazni egy mezőgazdasági munkagép esetében? De vizsgáljuk meg, mit adott hozzá a Pininfarina az új Zetor tervéhez? Íme a sztenderd Zetor Crystal 160, a legutóbbi modell katalógusból.

Ez pedig ugyanaz a Pininfarina elképzelésében:

Az eredeti Zetor is elég jól néz ki, önmagához képest, ám a Paninfarináé ráadásként büszkélkedhet döntött tetővel, kijavított fényszórokkal, sötétített üveggel és menő dísztárcsával is. A tetőlemez feltár néhány szép új részletet és a az elején lévő hasznos darabokat helyettesítették (vagy letakarták csak) egy szép karosszériával.

A változások nem világrengetőek és nem vagyok biztos benne, hogy képesek annyira megmozgatni az átlag gazdát, mint például a lóerő, a megbízhatóság vagy a gép gyakorlati hasznossága.

Pininfarina Zetor traktor

De mégis, egy olyan traktor terve van előttünk, amelyet kifejezetten szuperautó specialisták készítettek, amit valljuk be, ilyet nem láthatunk minden nap.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «