fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A planktonok menthetik meg a Földet?

0

A globális felmelegedés miatt a tengerek szintje 2050-re akár egy métert is nőhet. A világtengerek szintjének emelkedése súlyos következményekkel fog járni.

A föld jövőképét nem túl rózsásan lefestő víziók szerint nemcsak a tengerpartok közelében, hanem az attól távolabb lakó embereket is sújtja majd. Az átlaghőmérséklet emelkedése, az aszály vagy éppen özönvízszerű esőzések, akár mindennaposak is lehetnek. A Bloom Aquatic Farm azonban egy olyan koncepció, amely a fitoplanktonok felhasználásával túlélési alternatívát jelenthet ebben a negatív irányba változó világban.

Bloom atlantic farm

A fitoplankton farmot az Indiai-óceánra tervezték, Ázsiát ugyanis a jövendölés szerint súlyosabban fogja érinteni a globális felmelegedés. A nagyszabású projekt célja nem más, mint hogy a fitoplanktonok segítségével csökkentsék a légkör széndioxid (CO2) tartalmát, abból oxigént (O2) előállítva.

Bloom atlantic farm

A partok közelében a tengerfenékhez rögzített farmokon a fitoplanktonok nem csak, hogy oxigént állítanának elő széndioxidból, de a viharokat, vagy a szökőárakat is előre jelezhetnék a segítségükkel. Bloom Aquatic Farm létesítményeiben a tudósok is kényelmesen dolgozhatnának.

Bloom atlantic farm koncpeció

A termelt oxigén tengerbe vagy a folyókba engedésével pedig a vizekben élő planktonok életkörülményeit javíthatnák, hatékonyabban védekezve ezzel a bolygónkat veszélyeztető felmelegedési folyamat ellen.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «