Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A pókautó, ami bárhol elmegy

0

A Swincar Spider a négy dönthető kerekének köszönhetően nem ismer lehetetlen küldetést. Az összkerékhajtású két- vagy négykerékkormányzású furcsa jármű az alkotói szerint bármilyen útviszonyok között megállja a helyét.

Mindegyik, pókszerű lábakon helyet foglaló kerék elektromos kerékagymotorral és független felfüggesztéssel rendelkezik. A végeredmény pedig egy olyan jármű, ami úgy fordul, mint egy motorkerékpár, miközben egy 70 százalékos emelkedő vagy egy 50 százalékos dőlésszög sem jelent gondot a számára, vagy akárcsak egy pók úgy is végig tud menni egy árokparton, hogy az egyik oldalt elhelyezkedő kerekei magasabban vannak.

Swincar Spider

A bizarr járművet a francia Pascal Rambaud, Jerome Arsac és Thierry James 2007 óta fejleszti, az áldozatos munkájuknak köszönhetően pedig a néhány igazán remek ötlettel rendelkező jármű gyakorlatilag szériaéretté vált. Az alkotók a nagyobb kétüléses változat tervezgetése mellett így jelenleg befektetőket keres a szériagyártáshoz.

Swincar Spider

A Swincar Spider egyik nagy ötlete a kerékfelfüggesztés, aminek köszönhetően a kerekek szinte már szürreális vertikális és oldalirányú mozgásra képesek, aminek eredményeképpen a Swincar bármelyik ATV-ét megszégyeníti terepen, miközben sima útfelületen úgy fordul, mint egy Piaggio MP3, ugyanakkor az extra hátsókeréknek köszönhetően sokkal stabilabb is annál.

Swincar Spider

Aztán ott van még a hidraulikusan működtetett négykerékkormányzás és fékezés. Végül pedig a meghajtó rendszer, a kerekek ugyanis 1-1.5 kW teljesítményű kerékagymotorral vannak felszerelve, amik táplálásáról kiviteltől függően egy 2, 4 vagy 6 kWh-ás akkumulátor gondoskodik, amivel az 1,95 méter hosszú és 1,3 méter magas jármű 40 km/órás végsebességre képes.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «