Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A repülő vonat

0

Az ötlet, hogy egy vonatot kapcsoljunk egy repülőgéphez igazán őrült dolognak tűnik, a Clip-Air azonban megvalósulás esetén szinte forradalmasíthatja a 21. század közlekedését és teherszállítását.

A Clip-Air-t 2009 óta fejlesztő svájci EPFL egyetem szerint a tervük komoly hatással lehet a 21. század közlekedésére, általa például úgy juthatnánk el a Londoni vasútállomásról New Yorkba, hogy közben fel sem altunk a székünkből.

Clip Air, repülő vonat

A vonatkapszulánkkal a városközpontban található vasútállomásról a repülőtérre érkezhetnénk, ahol rácsatlakoztatnák a vonatot egy különleges repülőgépre, ami elrepítene bennünket New Yorkba. A repülő egyszerre három vonatkapszulát képes szállítani, egyenként 150 utassal. Ez a koncepció természetesen az áruszállítás esetben is működőképes lenne.

Clip Air, repülő vonat

Az EPFL szerint a Clip-Air üzemanyag fogyasztása is alacsonyabb lenne, mint a hagyományos repülőgépekké. „Még mindig sok problémát kell megoldanunk, de úgy gondoljuk, hogy érdemes dolgozni a koncepción, még ahhoz nincs meg a megfelelő repüléstechnológia, ugyanakkor a terv nagy hatással lenne a társadalomra” – nyilatkozta a projekt vezetője, Claudio Leonardi.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «