fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

“A sebesség a vallásunk”

0

A ’Speed is our religiion’, azaz ’A sebesség a vallásunk’ mottóval az olaszországi Monza Reunion Festival motorjai mindig is nagy feltűnést fognak kelteni. Az eseményt ebben az ében május 19-én rendezték meg, és az első fázisa a Sultan of Sprints versenyeknek, ahol a kétkerék fanatikusok Európa szerte tesztelhetik építményeiket egy 1/8 mérföldes sprintben.

BMW R 1200 SPITFIR

A versenysorozat négy éves története során első alkalommal indították a ’Factory Class’ csoportot, ami lehetővé teszi, hogy a négyütemű vagy vízhűtéses motorok is rajthoz állhassanak. Itt jön képbe a BMW, aki a VTR Customs és a Kraumotors-szal együttműködve alkotott meg két bivalyerős, kreatív, ugyanakkor teljesen elborult motort.
„Büszkék vagyunk, hogy bemutathattuk ezt a két egyedi motort indíthatunk itt, amelyek nem is lehetnének szokatlanabbak és másabbak” – mondja Christian Pingitzer, aki a BMW Motorrad head of marketing strategy heritage & customizing pozícióját tölti be.

BMW R 1200 SPITFIR
A Sultans of Speed Reunion fesztiválján debütált a Spitfire a VTR Customs-től, amely egy vízhűtéses BMW R 1200 R modellen alapul. „Még radikálisabbak akartunk lenni, és az eddigi legkomplexebb VTR motort építettük meg” – magyarázta Daniel Weidmann, a VTR Motorrad és VTR Customs tulajdonos-ügyvezetője.

BMW R 1200 SPITFIR
Az ő hobbijából, a repülésből, egész pontosan a Királyi Légierő 1938-as harci gépéből merített inspirációt az alkotók, hogy a névadó járműhöz hasonló stílusú motort hozzanak létre. A kétkerekű és az extrém ereje egy alumínium testbe foglalták. A 90 centiméteres magasság egy nagyon mély vonalat eredményezett, ezért a váz elejét 20 centiméterrel meg kellett hosszabbítani, a fejet pedig lerövidíteni, és minden elektronikát át kellett helyezni. Ugyanakkor az eredmény kiemeli a garázs precizitását és figyelmét a részletekre, amibe a Spitfire repülőgép eredeti pilótaülését használták.

BMW R 1200 SPITFIR
Kraumotors, egy heidelbergi garázs egy BMW R nine T pure motor héját cserélték le a Sultans of Sprint mind az öt versenyére. Az egyedi dizájn az egyszerűségre és spontaneitásra koncentrál, és a forma az eredeti alkatrészekből, például az üzemanyag-szivattyúból és a légszűrőből áll.


A formáját a motor versenyről-versenyre változtatni fogja, a Reunion fesztiválra egy dirt tracker megjelenését öltötte magára. A négyszögletes test, amit tiszta élek és felületek jellemeznek, egy új acél tartályt és rugózást kapott, mivel az eredetieket túl nehéznek találták. Emellett, hogy elréjék a héjszerkezetet, a motor hátsó vázát lerövidítették, és az egész szerkezetet alacsonyabbra helyezték.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «