Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Škoda tizenegyedik alkalommal a Tour de France szponzora

0

Idén már tizenegyedik alkalommal támogatja a ŠKODA AUTO szponzorként és hivatalos járműveket biztosító partnerként a Tour de France-t. A világ legismertebb kerékpáros versenye számára a ŠKODA 250 autóból álló flottát biztosít.

A Tour de France 2014. július 5-én rajtol el Leeds városából – az első három szakasz ebben az évben Anglián keresztül vezet. Összesen 21 szakasz után a versenyzők július 27-én érkeznek célba az előkelő párizsi Champs-Elysées sugárúton. A korábbi évekhez hasonlóan a ŠKODA idén is a „Fehér trikó” támogatója, amelyet a legjobb, 25 év alatti versenyző viselhet.

Március elején a cseh autógyártó további öt évvel, egészen 2018-ig meghosszabbította Tour de France szponzori szerződését. A megállapodás magában foglalja a spanyol körverseny („La Vuelta“) és több további nemzetközi kerékpárverseny támogatását is.

A Tour de France szponzoráció gerincétidén is a tekintélyes ŠKODA flotta adja. Kereken 250 autó – elsősorban ŠKODA Octavia Combi és ŠKODA Superb modellek– teljesít éjjel-nappal szolgálatot, mint kísérőjármű. Már az együttműködés első évében főszerepet játszott a ŠKODA flotta a versennyel kapcsolatos aktivitásokban. Ezek az autók évről évre hozzávetőleg 2,8 millió kilométert tesznek meg a Tour de France versenyhez kapcsolódóan.

Skoda Superb felvezetőautó oldalról

Emellett minden Tour rajongó láthatja majd a „piros autót”, a piros színű ŠKODA Superb modellt, amely a mezőny előtt halad majd. Ez a gépjármű afféle mobil irányító központként működik majd. A versenyigazgató innen adja meg minden reggel a zöld jelzést, hogy elrajtolhat a mezőny, innen szervezi a pelotonnal kapcsolatos forgalomirányítási manővereket továbbá kommunikál a versenyfelügyelőkkel. Éppen ezért az autót technikai berendezések széles körével szerelték fel, többek között egy négy csatornás rádióval, amelyen keresztül információkat fogadhat és utasításokat közölhet.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «