fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Škoda új, 2014-es kerékpár-kollekciója

1

A Škoda modelloffenzívája a márka kerékpárprogramjában is folytatódik. Új kerékpár-kollekciója tizenegyről immár tizennégy tagúra bővült, s a gyermekkerékpároktól a verseny- illetve a hegyi- és trekking-modelleken át, egészen az elektromos kerékpárokig ível. Újdonság a programban a két 27,5 colos hegyikerékpár, valamint a kifejezetten hölgyeknek szánt Lady hegyi modell.

„A Škoda rendkívül gazdag hagyományokkal rendelkezik a kétkerekű mobilitás területén” – hangsúlyozta Werner Eichhorn, a ŠKODA igazgatótanácsának az értékesítés és marketing területeiért felelős tagja. „A vállalat története 119 esztendeje, első kerékpárjainak elkészültével kezdődött, legfrissebb kerékpár-kollekciónk pedig az eddigi legszélesebb, amely valaha is szerepelt a Škoda palettáján” – folytatta Eichhorn. Az aktuális program igen vonzó megjelenés mellett kínálja a legkorszerűbb technikát.
Skoda Road Elite

Skoda Road Elite

A kínálat csúcsán két high-tech versenymodell áll. A Road Elite tömege mindössze 7,9 kilogramm. A váz és a villa egyaránt szénszál-erősítésű műanyag, amelyeket Shimano Ultegra komponensek egészítenek ki. A Road alumínium vázával, szénszál-erősítésű műanyag villájával és Shimano 105 technikájával 8,5 kilogrammot nyom, azaz szintén a „pehelysúlyú” kategóriába tartozik.

Skoda MTB 27 Elite

Skoda MTB 27 Elite

Három újdonsággal, immár héttagúra bővült a cseh márka hegyikerékpár-palettája. Csúcsán a 11,7 kilogrammos MTB 29 Elite áll, amely karbonszálas vázzal, Shimano XT és SLX komponensekkel készül. Újdonság a kínálatban az MTB 27 Elite, amely mindössze 10,5 kilogramm és ugyancsak szénszál-erősítésű műanyag vázzal és Shimano elemekkel készül. Az MTB 29+ vázszerkezete alumínium, s 13,2 kilogrammot mutat alatta a mérleg. Ugyanezen technikával, ám 27 col peremátmérőjű kerekekkel szerelik az első ízben kapható, csupán 11,4 kilogrammos MTB 27+ változatot.

Skoda MTB Lady

Skoda MTB Lady

Akik annak ellenére szeretnének divatos hegyikerékpárt, hogy nem feltétlen kívánnak terepezni, a MTB 29 és az MTB 27 modellt választhatják. Alumínium kerékpántok, rugózott első villa, Shimano Acera, Alivio és Deore elemek, valamint 27-fokozatú váltó jellemzi ezeket. Az MTB Lady formájában első ízben kínál a ŠKODA kimondottan hölgyek számára készülő hegyikerékpárt, amely vonzó dizájnjával és optimális vázformájával tűnik ki.

Skoda Green E Line

Skoda Green E Line

Tavalyi premierjét követően a ŠKODA új kollekciója is tartalmazza a Green E Line elektromos kerékpárt. A 21,7 kilogrammos modell úgynevezett Pedelec (pedal electric cycle) konstrukció, amelynek motorja korlátozott támogatásként csupán akkor lép működésbe, ha a kerékpáros hajtja a pedálokat. Beállítástól függően az elektromos motor a kifejtett pedálerő 35, 75, 150 vagy 300 százalékának megfelelő kiegészítő erőforrásként szolgál. E támogatás a forgalomba helyezési és biztosítási követelményeknek megfelelően legfeljebb 25 kilométer/órás tempóig áll rendelkezésre.

Skoda Racing 20

Skoda Racing 20

Sokoldalú crossover-kétkerekű a ŠKODA Cross trekking-modell, amely friss formavilágával, robusztus technikájával és csupán 13,5 kilogramm saját tömegével utcán és az erdei ösvényeken egyaránt otthon érzi magát. Az új kerékpárprogramot három gyermekmodell teszi teljessé: a Racing 24 és a Racing 20 kisebb vázmérettel, valamint 24 illetve 20 col peremátmérőjű kerekekkel készül, a legifjabbak számára pedig a ŠKODA Kid szerepel a palettán.

A jelentős professzionális versenyeken túl a Škoda a kerékpáros tömegsport meghatározó szponzora is egyben

A jelentős professzionális versenyeken túl a Škoda a kerékpáros tömegsport meghatározó szponzora is egyben

A kerékpársporttal kialakított szoros kapcsolatát a ŠKODA széles körű és sokrétű támogatói tevékenységével juttatja kifejezésre. Kiemelkedő példája ennek a világ legismertebb kerékpárversenye, a Tour de France immár tíz esztendőre visszanyúló szponzori tevékenysége, amelyet 2004 óta hivatalos partnerként, hivatalos gépkocsi-szolgáltatóként és a Fehér Trikó partnereként is támogat a cseh márka. Idén márciusban a ŠKODA további öt évre, azaz egészen 2018-ig hosszabbította meg kapcsolatát a „Tourral”, amely programban a La Vuelta spanyol körverseny és nyolc további nemzetközi viadal támogatása is szerepel.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Skoda Mtb 27 – Neue Auto-Image-Ideen

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «