Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Száz Sárkány – a világ leghosszabb szabadtéri liftje

0

2002-ben a Kínai Hunan tartományban található Wulingyuan homokkő szikláin épült meg a világ leghosszabb szabadtéri liftje, ami 330 méteres magasságba repíti az utasait.

 

A Hundred Dragon Elevator projekt a környezetvédők tiltakozása ellenére is megvalósult, bár a kvarc homokkő sziklába vájt lift felépítése 3 évet vett igénybe és 20 millió dollárba került. A befektetés azonban minden bizonnyal megérte, hiszen a területet 5 millió turista keresi fel minden évben.

 Hundred Dragon Elevator
A projekt pedig a befejezését követően három Guinness Világrekordot is tart. Így ez a legmagasabb kültéri lift, a legmagasabb városnéző lift, valamint a leggyorsabb és egyben legnagyobb szállítási kapacitású személyszállító lift. A lift ráadásul minden tekintetben egy műszaki csoda, hiszen olyan technológiákat alkalmaztak a kínai mérnökök, mint a fotoelektromos túlterhelés ellenőrző rendszer, vagy a földrengés érzékelő rendszer. 

 Hundred Dragon Elevator

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «