Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A szerepkör más, a cél változatlan

0

Amélie Mauresmo, a korábbi kiváló teniszező nő – Andy Murray jelenlegi edzője – minden Grand Slam tornán túljutott a negyeddöntőkön, kivéve azon az egyen, amely a legfontosabb számára: a Roland Garros.

 Amelie Mauresmo

Amelie Mauresmo

Francia versenyzőként egy párizsi győzelem a világot jelentette volna számára, ám ez nem adatott meg neki. Most azért dolgozik, hogy brit tanítványa megvalósítsa ezt a szent célt.
Mauresmo nem azért bukott el a Garroson többször is, mert nem volt jó salakon. Nagyon is kiválóan játszott ezen a borításon, hiszen kétszer megnyerte mind az olasz, mind a német nyílt bajnokságot. Sőt, keménypályán és füvön is zseniális játékot tudott nyújtani, amivel az Australian Open és Wimbledon trófeáját is elnyerte. Ezekkel az eredményekkel válhatott az első francia női játékossá, aki a világ trónjára is felülhetett. A hazai pályán való bukdácsolás okait inkább a saját és honfitársai által támasztott elvárásokban kell keresni. A megfelelési kényszer bénítólag hatott rá.

 Amelie Mauresmo

Ma azonban más a helyzet, 35 évesen már edzőként dolgozhat a tanítványa sikeréért. Visszatért arra a helyre, ami oly sok félelmet táplált belé, ám ezúttal sokkal nyugodtabb lelki állapotban (és várandósan). Andy Murray egy évvel ezelőtt, pont a Garros után kérte fel őt a közös munkára.

 Amelie Mauresmo

Partnerségük sikerességét többször is megkérdőjelezték az első néhány hónapban, amikor a brit játékos nem bírta tartani a tempót vetélytársaival. Az utóbbi hetekben azonban fordult a kocka és Andy játéka lényegesen feljavult. Ennek köszönhetően 10 zsinórban aratott salakos győzelemmel a zsebben érkezett meg Párizsba. Vajon meddig nyújtható még ez a sorozat?

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «