Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A világ legbiztonságosabb taxija

0

Ha Szentpéterváron egy BRDM-2-es lövészpáncélossal találkozik, ne essen pánikba! A feltűnő színű jármű ugyanis egy taxi.

A páncélos valóban szolgált a szovjet Vörös Hadseregben és annak ellenére, hogy megtartotta a lövegtornyát és a hatástalanított fegyvereit, de jelenleg tényleg taxiként üzemel az orosz nagyvárosban.

Az 1963 és 1989 között gyártott 7,7 tonnás BRDM-2-es úszóképes harci felderítő jármű bármilyen terepviszonyok között megállta a helyét. Míg a védelemről egy 14.5 milliméteres nehéz és egy 7,62 milliméteres könnyű géppuska gondoskodott.

A fegyverek hatástalanítása ellenére a jelenlegi tulajdonosnak sok fáradságba telt a hatóságok meggyőzése, de végül megkapta az engedélyt a különös taxijára. Néhány feltételt azonban így is támasztottak az engedély érdekében, így például meg kellett szabadulni a katonai rejtő színektől, és a város néhány területére a jármű a méretei, így például a 2,75 méteres szélessége, illetve a tömege miatt nem léphet be.

Annak ellenére, hogy a tulajdonos nem változtatott a belső terén a járműnek az így is praktikus néhány tulajdonsága miatt. Például könnyedén át kellhetünk vele a Néva folyón, amit 100 dollárért bárki ki is próbálhat, ha úgy hozza kedve.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «