Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A világ legnagyobb buszjegygyűjteménye

0

A világ legnagyobb buszjegygyűjteményével büszkélkedhet egy Csehországban élő férfi, aki az elmúlt 22 évben mintegy 400 ezer buszjegyre tett szert 57 országból.


A kelet-csehországi Lanskroun városában élő Ladislav Sejnoha buszjegygyűjteményét 2009-ben ismerte el hivatalosan a Guinness-szerkesztőség, míg a csehországi rekordokat jegyző hivatal a hét elején hagyta jóvá a világ legnagyobbikaként – mondta Miroslav Marek, a Pelhrimovban működő hivatal vezetője.
A most 37 éves Sejnoha egy véletlen folytán vágott bele a gyűjtésbe. Mint felidézte, annak idején ingázott az otthona és a kollégium között, és egyszer hazaérve egy halom buszjegy hullott ki a zsebéből és nem akarta őket kidobni.

Ladislav Sejnoha fozója

Ladislav Sejnoha

Noha a férfinak mintegy 57 országból vannak buszjegyei és menetrendjei, gyűjteményének egyik darabja sem saját külföldi útjairól származik, hanem barátaitól és rokonaitól kapta őket, illetve többségükre az interneten tett szert.
Gyűjteményének legrégebbi darabja 1929-ből való, míg a legértékesebb buszjegyek és menetrendek Kínából, Ecuadorból és Nepálból származnak.
A világ második legnagyobb buszjegygyűjteményével egy indiai férfi büszkélkedhet, aki eddig mintegy 21 ezer jegyre tett szert. Sejnoha szerint a buszjegygyűjtés nem széles körben elterjedt hobbi. Mint hozzátette, amikor eléri a félmilliós darabszámot, frissíteni szeretné világrekordját.

(MTI/CTK) 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «