Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A világ legnagyobb szuperjachtjai – 1. rész

0

A Telegraph szuperjachtokat bemutató sorozatában néhány igazán modern jacht mellett egy-két múltbéli gyöngyszemmel is megismerkedhetünk.

Al Salamah

Al Salamah

Az 1999-ben épített Al Salamah 457 láb (139.3 méter) hosszú. A hajó külső és belső dizájnját is Terence Disdale tervezte, 2009-ben azonban a hajó átépítésre került.

Victory

Victory

A 459 láb (140 méter) hosszú szuperjacht a Fincantieri Yachts egyik legújabb alkotása.A modern és lélegzetelállítóan szép Victoryt Espen Oeino tervezte, míg a belső dizájn Alberto Pinto munkáját dicséri.

Yas

Yas

A 463 láb (141 méter) hosszú szuperjachtot 2011-ben még Swift141 néven ADMShipyards mutatta be, a hajót azonban később átkeresztelték (Yas). A 60 vendég szállítására is alkalmas jacht nem csak szép, de gyors is a hajó maximális sebessége ugyanis eléri a 26 csomót (48 km/óra).

El Horriya

 El Horriya

A 478 láb (145 méter) hosszú El Horriya (korábbi nevén Mahroussa) szuperjachtot még 1865-ben a Londoni Samuda Bros építette. A luxus hajó kifinomult külső és belső dizájnja, valamint a műszaki megoldásai Sir Oliver Lang munkáját dicséri. A hajót utoljára 1987-ben építették át.

Prince Abdulaziz

Prince Abdulaziz

A 482 láb (147 méter) hosszú Prince Abdulazizt 1984-ben építtette a dániai Helsingor Vaerft. A luxusjacht kifinomult belső dizájnja és mérnöki megoldásai a Maierform Maritime Technology munkáját dicsérik. A hajó belsejét David Hicks tervezte a Maierform Maritime Technology mérnökeivel közösen.

Topaz

Topaz

2012-ben a Lurssen Yachts által épített Topaz 482 láb (147 méter) hosszú. A luxus jacht külső formatervét Terence Disdale készítette, míg a belső építészeti munkákért a Tim Heywood Design volt a felelős.

Al-Said

Al Said Yacht

A Lurssen Yachts által 2008-ban épített Al-Said luxusjacht 508 láb (155 méter) hosszú. A csodálatos jacht külső formatervét Espen Oeino, míg a belső dizájnt Redman Whitely Dixon készítette.

DubaiPlatinum Yachts, Dubai

2006-ban a Platinum Yachts által épített Dubai 531 láb (162 méter) hosszú. A hihetetlen méretű, elegáns vonalakkal megáldott Dubai hajóteste acélból, még a felépítménye alumíniumból készült. A külső formatervet a neves Andrew Winch készítette, míg a belső építészeti munkálatokat a Platinum Yachts végezte.

Eclipse

Eclipse yacht

Az Eclipse-t 2010 végén a Hamburgi Blohm + Voss bocsátotta vízre. A 538 láb (164 méter) hosszú jacht belső terveit a Terence Disdale Design készítette el. A többi nagy luxusjachttal ellentétben pedig az Eclipse bérbe is vehető.

Azzam

 Azzam

A Lurssen Yachts által 2013-ban leszállított Azzam egy névtelenségbe burkolózó milliárdos számára készült. Az 590 láb (180 méter) hosszú luxusjacht a legnagyobb, amit valaha is készítettek. A 30 csomós (55 km/h) sebességre képes hajó belsőépítészeti munkálatai azonban még nem fejeződtek be teljesen, így a jacht első útjára a tulajdonosnak 2016-ig még várnia kell.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «