Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A világ legnagyobb szuperjachtjai – 2. rész

0

Néhány napja megtettük az első tíz tengeri mérföldet, a világ legnagyobb jachtjaival. Most folytatjuk a mesébe illő utazásunkat ezeknek a tengeri palotáknak a fedélzetén.

A szuper jachtok mindig is a dúsgazdagok játékszerei voltak. A sok száz millió dolláros jachtok között is akadnak azonban igazán kiemelkedő darabok.

Issham Al Baher Yacht

Issham Al Baher

A jachtot még Atlantis néven 1973-ban építették, a 115 méter hosszú, 17 fős személyzettel rendelkező hajót azonban később az új tulajdonosa, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum Dubai herceg nevezte át Issham Al Baher-re.

Atlantis II

Atlantis II

A 380 láb (115.8 méter) hosszú szuper jachtot egy görög hajógyár építette 1981-ben a görög hajómágnás, Stavros Niarchos számára.

Turama

Turama yacht

A jachtot 2004-ben építette a finn Rauma hajógyár. A 383 láb (117 méter) hosszú Turama a szép deszkahajópadlójának köszönhetően még az ormótlan méretei ellenére is szép, családias hangulatot áraszt.

“A” szuperjacht

A szuperjacht

A Blohm + Voss által 2008-ban épített 390 láb (119 méter) hosszú szuperjacht superyacht a valaha volt egyik legszebb jacht, ami a habokat szeli. A hajót Philippe Starck tervezte, aki egy szokatlan fordított hajóorrt álmodott, ez pedig harmonikus, mással össze nem téveszthető sziluettet adott a hajónak.

Alexander

Alexander

Az Alexander luxus jacht a hagyományos dizájnt követi. Az 1965-ben a német Lubecker Flender Werke által tervezett és épített hajó 400 láb (122 méter) hosszú és azon akár 80 vendég elszállásolására is lehetőség van.

Katara

Katara

A 408 láb (124.4 méter) hosszú szuperjacht a Katara kevésbé ismert. A hajó szolgáltatásai azonban a hírek szerint teljes körűek, így azon tengeri terasszal rendelkező Beach Club, helikopter leszálló hely és mozi is található.

Octopus

Octopus

A 2003-ban épített Octopus a 414 láb (126.2 méter) hosszú. A jacht belső dizájnját Jonathan Quinn Barnett készítette. Az 57 főnyi személyzettel rendelkező hajót azonban 2008-ban átépítették.

Al Mirqab

Al Mirqab

 

A 2008-ban épített Al Mirqab hossza 436 láb (133 méter) és azt a Wewelsflethben található Peters Schiffbau építette a Katari emír számára. A jacht karcsú külső sziluettje Tim Heywood dizájner munkáját dicséri, míg a belsőépítészetért az Andrew Winch Designs felelt.

Serene

Serene

A Fincantieri által 2011-ben épített Serene hossza 439 láb (133.9 méter). A hajó 52 fős személyzettel rendelkezik, a szuperjacht fenntartási költségei pedig heti 1,6 millió euróra rúgnak!

Rising Sun

Rising Sun

A Lurssen Yachts által 2004-ben épített Rising Sun hossza 454 láb (138.4 méter). A jacht belső formatervét a Seccombe Design alakította ki, 2007-ben azonban a hajó átépítésre került.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «